Παλιακοί Κουραμπιέδες στη Γάστρα | Ένα Ταξίδι στον Χρόνο της Παράδοσης(βίντεο)

 

Η κυρία Σοφία έψησε τους κουραμπιέδες όπως παλιά, στην γάστρα. Όταν βγήκαν από το φούρνο, ήταν χρυσαφένιοι και μοσχοβολούσε το σπιτικό της από το φρέσκο βούτυρο. Κλείνοντας, η κυρία Σοφία μας είπε ότι, το καλοκαίρι σκοπεύει να κάνει γιορτή στο χωριό της για να προβάλλει τα ντόπια παραδοσιακά γλυκά. «Θα είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε την παράδοση της Βράχας και να απολαύσουμε τα υπέροχα σπιτικά και χωριάτικα γλυκά», μας είπε. Εμείς, με χαρά της ευχηθήκαμε καλή επιτυχία. Είμαστε σίγουροι ότι η γιορτή θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και ότι η Βράχα, θα γίνει γνωστή για τα παραδοσιακά γλυκά της! Μια αναδρομή στο παρελθόν Η συνταγή για τους κουραμπιέδες με αλισίβα είναι μια παράδοση που έρχεται από τα παλιά. Οι κουραμπιέδες αυτοί ήταν ένα αγαπημένο γλυκό των Ελλήνων, ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα. Η αλισίβα τους προσδίδει μια ιδιαίτερη γεύση στο άρωμα, που τους κάνει μοναδικούς. Σήμερα, οι κουραμπιέδες με αλισίβα φτιάχνονται όλο και πιο σπάνια. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη κάποιες νοικοκυρές που τους φτιάχνουν, διατηρώντας την παράδοση ζωντανή. Η κυρία Σοφία είναι μια από αυτές τις νοικοκυρές. Με αγάπη και φροντίδα, φτιάχνει τους κουραμπιέδες της, αναβιώνοντας ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................