Η ποιότητα στην ενημέρωση-Ο ρόλος του μπλόγκερ

 

Απάντηση του

ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ

στον κ. Μάντζαρη και τον.... κρυπτόμενο μπλόγκερ

 

Την αντίδραση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Ελευθερίου  Μάντζαρη  προκάλεσε   άρθρο μου, υπό τον τίτλο ‘’Η κοινωφελής και η ...ενημέρωση’’. 

Τοποθετούμενος επί των απόψεών μου, έκανε λόγο για ‘’ προσπάθεια εμπλοκής της Κοινωφελούς  Επιχείρησης σε θεωρίες συναλλαγής ‘’. 

 Θέλω, με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο, να διαβεβαιώσω τον καλό φίλο και γνώριμο από τα παλιά κ. Μάντζαρη- τον Λευτέρη για εμένα- ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μου να εντρυφήσω, τουλάχιστον σε αυτή την συγκυρία,  σε θέματα που αφορούν στην Κοινωφελή και την όποια διαχείρισή της, καλή, ή κακή.  

Ούτε, πολύ περισσότερο, να προβώ σε αυθαίρετα συμπεράσματα και κρίσεις και μάλιστα να δημοσιοποιήσω όλα αυτά. 

 

 Ζητώ, όμως, από τον κ. Μάντζαρη να δημοσιοποιήσει ο ίδιος την σχετική απόφασή του, που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια. 

 Ζητώ, επίσης, να δημοσιοποιήσει την απόφαση της Κοινωφελούς για την διακοπή-όπως λέει- της συνεργασίας , με το τον/την σύμβουλο και -εάν υπάρχει -την ανάρτησή της στη ‘’Διαύγεια’’. 

Σε αντίθετη περίπτωση, αγαπητέ Λευτέρη, θα είσαι εκτεθειμένος, τουλάχιστον, στους συμπολίτες μας 


Περαιτέρω, στόχος μου δεν ήταν, ούτε είναι το άτομο, που ορίσθηκε με απόφαση του κ. Μάντζαρη, ως σύμβουλος στη θέση του οποίου θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο παιδί, που διαθέτει τα ανάλογα προσόντα. 

Γι αυτό άλλωστε, δεν δημοσιοποίησα την σχετική ανάρτηση στη Διαύγεια και ποτέ δεν έκανα λόγο για κάποια αυθαιρεσία, ή παρέκκλιση από την Νομιμότητα, σε ότι αφορά στην επιλογή συμβούλου. 

Γιατί , πέραν των άλλων, δεν είμαι ενήμερος για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης. 

 

 Ούτε καν ο ίδιος ο μπλόγκερ, ως πρόσωπο, ήταν, ή είναι ο στόχος μου, αλλά η ποιότητα και μόνον στην ενημέρωση των πολιτών του Ξηρομέρου. Ιδιαίτερα σε μία καθοριστική φάση, που ο λαός καλείται να πάρει τις αποφάσεις για το μέλλον του, για το μέλλον των παιδιών του και του τόπου γενικότερα. 

Το περιεχόμενο του άρθρου μου συμπυκνώνεται στο ερώτημα, που διατύπωσα, και συγκεκριμένα: ‘’Πόσο εφικτό είναι να παραμένει κάποιος μπλόγκερ ανεπηρέαστος και αδέκαστος στην κρίση του απέναντι σε μία Αρχή’’, εν προκειμένω τον Δήμο, όταν  στενό συγγενικό του πρόσωπο απασχολείται, έστω και άμισθο, σε Υπηρεσία του Δήμου και ενδεχομένως ελπίζει και αποβλέπει στην περαιτέρω αξιοποίησή του, στο μέλλον ; 

Και για να μην υπάρξει παρεξήγηση οφείλω να τονίσω το αυτονόητο, ότι κάθε παιδί, του οποιουδήποτε Πολίτη έχει το δικαίωμα να διεκδικεί, επί ίσοις όροις με τους άλλους ενδιαφερόμενους, οποιαδήποτε θέση στο Δήμο. 

Δεν μπορεί οι πόρτες του Δήμου να είναι ορθάνοιχτες για κάποια παιδιά, που ‘’έχουν μπάρμπα στη Κορώνη’’, και για πολλά άλλα, να είναι ερμητικά κλειστές και άπιαστο όνειρο η διεκδίκηση μιας θέσης στο Δήμο. 

Το ερώτημά μου, λοιπόν, παραμένει και αφορά  στην ποιότητα της ενημέρωσης και μόνο. 

Βέβαια, ο μπλόγκερ δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει και να μας πει κάτι για την ταμπακιέρα, αλλά περί άλλων τυρβάζει.... Πετά την μπάλα στην κερκίδα και συγγράφει βαρύγδουπα άρθρα και σχόλια. Αλλά για την ταμπακιέρα, ‘’άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.’’ 

Κι όμως, μόλις προχθές, δημοσιοποίησε ανώνυμο σχόλιο αναγνώστη, που απαντούσε σε τοποθέτησή μου, γράφοντας : ‘’Εσύ από που τρως’’ ; 

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί σχόλια μειωτικά και απαξιωτικά σε βάρος μου. Και δεν είναι η πρώτη φορά, που δημοσιοποίησε ανάλογα σχόλια για τον κ. Σάββα, έναν ανώτατο δικαστή, που διεκδικεί τον Δημαρχικό θώκο. Μόλις χθες , ή προχθές, σε απάντησή του, επίσης σε ανώνυμο σχολιαστή,  ο κ. Μπλόγκερ επιχειρεί να μειώσει, απαξιώσει και αποδυναμώσει τον κ. Σάββα αμφισβητώντας, ευθέως και κακοπροαίρετα, την υποψηφιότητά του και εμφανίζοντάς την ως  υποψηφιότητα ‘’δεσμευμένη’’ και ποδηγετούμενο τον ίδιο από τους κυρίους Γαλούνη και Στάικο. 

Και όλη αυτή η κακόπιστη κριτική, πριν γνωρίσει τον τρόπο άσκησης Διοίκησης από τον κ. Σάββα, αλλά άκομψα και προκλητικά διατυπώνει τον ισχυρισμό, ωσάν ο κ. Σάββας να είχε ασκήσει την διακυβέρνηση του Δήμου την  πενταετία 2014-2019. 

Αν αυτού του είδους η κριτική, αυτού του είδους τα σχόλια που δημοσιοποιεί ο ‘’αξιοσέβαστος’’ μπλόγκερ του Ξηρομέρου, που εζήλωσε τη δόξα του αείμνηστου Λαμπράκη, δεν συνιστούν πρόβλημα στην ποιότητα ενημέρωσης, τι συνιστούν ; 

Ως ‘’καλαμοκαβαλάρης’’ μπλόγκερ, ας βρει την τόλμη να μας πει κάτι για το επίμαχο θέμα. 

Έχει χρέος να το πράξει, γιατί-εκτός των άλλων- δεν μπορούν οι άλλοι μπλόγκερς του Ξηρομέρου να υφίστανται την χλεύη του κόσμου, επειδή ο εν λόγω κύριος δεν έχει την τόλμη να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις αλλά επιλέγει να ‘’ποιεί την νήσσαν ‘’. 

Η δειλία δεν είναι ό,τι το καλύτερο για κάποιον, που θέλει να παίζει κυρίαρχο ρόλο στα τοπικά πράγματα. Πολύ περισσότερο, όταν, ταυτόχρονα, διακατέχεται από τον μύχιο πόθο να καταστεί το ‘’δυνατό πρόσωπο’’ του Ξηρομέρου, που ανεβοκατεβάζει Δημάρχους......Δηλαδή, το πρόσωπο εκείνο που, χωρίς την έγκριση και την συγκατάθεσή του, τίποτα δεν μπορεί να γίνει στο Ξηρόμερο ! 

Μωροφιλόδοξε μπλόγκερ, σε παραδίδω στη χλεύη των αναγνωστών σου και των Ξηρομεριτών. Τα μερικά πιο πάνω κλικ, δεν συνιστούν την ουσία του ρόλου, που πρέπει να έχει η σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................