Επειγόντως, Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Ξηρόμερο ! Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

  


Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί συμπολίτες μας- ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- είναι σε όλους μας γνωστές, όπως γνωστό είναι ότι το Ξηρόμερο είναι από τις φτωχότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων!

 

Γνωστό είναι, επίσης, ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υπογεννητικότητας,  γήρανσης του πληθυσμού και μείωσής του κατά περίπου 15% με βάση την τελευταία απογραφή και σε σχέση με την απογραφή του 2011. 

Κι όμως τίποτα και από κανέναν δεν γίνεται για να ανακοπεί αυτή η καλπάζουσα φθίνουσα πορεία. 

Δεν  γίνονται ούτε τα στοιχειώδη, που θα μπορούσαν , έστω και επ ελάχιστον, να συμβάλλουν στην τόνωση και ενίσχυση του εναπομείναντος πληθυσμού. 

Τον τελευταίο καιρό είχα την ευκαιρία, στα πλαίσια του προεκλογικού μου αγώνα, να διαπιστώσω ότι είναι πολλοί οι συμπολίτες μας-περισσότεροι απ όσοι πίστευα-οι οποίοι ζουν κάτω από όριο της φτώχειας και μόλις και μετά βίας κατορθώνουν να επιβιώνουν. Μόλις και μετά βίας έχουν τα απαραίτητα διατροφικά ενώ πολλές φορές δεν έχουν τη δυνατότητα να  προμηθευτούν τα φάρμακα, ακόμη και αν ανήκουν στους χρονίως πάσχοντες. 

 Γιατί τα οικονομικά τους είναι τέτοια, που δεν μπορούν να καταβάλλουν ακόμη και την συμμετοχή τους για την προμήθεια των φαρμάκων, που πολλές φορές μπορεί να είναι και μεγάλη, για τα δικά τους δεδομένα. 

Μιλάμε για καταστάσεις που προκαλούν θλίψη και απογοήτευση. Μιλάμε για ηλικιωμένους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν με αξιοπρέπεια τα χρόνια, που τους έχουν απομείνει. Μιλάμε για καταστάσεις όπου μικρά παιδιά στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη και για άλλους αυτονόητα και ξεκινούν τη ζωή τους με σοβαρές ελλείψεις, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, την ίδια τους τη ζωή , την ψυχική τους υγεία και κυρίως για την ψυχοσύνθεσή τους. 

Κι όμως, μια απλή κίνηση και συγκεκριμένα η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου θα μπορούσε, όχι να λύσει, αλλά να απαλύνει τα οξυμμένα προβλήματα των συμπολιτών μας, σε συνδυασμό με την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της ‘’ Βοήθειας στο Σπίτι’’. 

Στο Δήμο του Ξηρομέρου δεν υπάρχει- ούτε καν ως σκέψη -η λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, την ίδια στιγμή ,που σχεδόν σε όλους τους Δήμους της χώρας, λειτουργούν Κοινωνικά Παντοπωλεία, χρόνια τώρα, προσφέροντας λύσεις σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις. 

Κατά την άποψή μου θα ‘’έπρεπε χθες ‘’ να λειτουργεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, αλλά έστω και τώρα θα είναι προς τιμήν του Συνδυασμού που θα περιλάβει μέσα στα άμεσα σχέδιά του τη λειτουργία και δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος αρωγός για πολλούς αδύναμους συμπολίτες μας, ο αριθμός των οποίων, μέρα με την ημέρα, όλο και μεγαλώνει. 

 

Ανθρώπινα και μόνο σκεπτόμενος, θα εργασθώ με όλες τις δυνάμεις μου να λειτουργήσει , επιτέλους, Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

Είτε εκλεγώ, είτε όχι θα ασκώ πίεση προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε θεμιτό τρόπο, να γίνει, επιτέλους, πραγματικότητα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, που θα μπορέσει να συνδράμει, έστω και στοιχειωδώς, πολλούς συμπολίτες μας. 

Είναι το λιγότερο, που μπορώ να κάνω ως άνθρωπος και ως Ξηρομερίτης. 

Πολλές υποσχέσεις θα μπορούσα να δώσω επ αυτού, αλλά δεν θα το πράξω, γιατί ο σκοπός- για εμένα αυτοσκοπός- είναι ιερός και δεν επιδέχεται υποσχεσιολογίες και, προπαντός, πολιτική εκμετάλλευση.  

Για εμένα θα είναι η πρώτη νίκη, εάν δω στο Πρόγραμμα της Παράταξής μου να περιλαμβάνεται η δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Ξηρόμερο. 

Γιατί πάνω απ όλα έχει μεγαλύτερη αξία η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η αρωγή, σε όσους συμπολίτες μας πάσχουν και έχουν την ανάγκη μας. 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................