ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ IAitoloakarnania : Διάτρητη λόγω αντικειμενικών αδυναμιών Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Μια δημοσκόπηση αποτυπώνει πάντα τη θέληση και την τάση, όσων συμμετέχουν σε αυτήν, τη συγκεκριμένη στιγμή, που αυτή διενεργείται.  Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι συντελείται με βάση αναγνωρισμένους, διεθνώς, κανόνες και στάνταρντς. 


Σε αντίθετη περίπτωση- μια δημοσκόπηση που δεν πληροί τα στάνταρντς αυτά- έχει μηδενική αξία και στην καλύτερη   των περιπτώσεων μπορεί να καταγράφει, στοιχειωδώς,  την τάση της στιγμής, αλλά ποτέ δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. 

Ειδικά, οι διαδικτυακές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν  πολύ σοβαρές αντικειμενικές αδυναμίες , πράγμα που παραδέχονται όσοι τις διενεργούν και το επισημαίνουν στις παρατηρήσεις, που συνοδεύουν το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης. 

Η δημοσκόπηση, περί ου ο λόγος ,πάσχει σοβαρά στα εξής : 

  1.  Δεν είχε ‘’φίλτρο’’ εντοπιότητας και ηλικίας των ψηφοφόρων. Δηλαδή,  σε αυτήν είχε τη δυνατότητα  να ψηφίσει ο οποιοσδήποτε, ενήλικας, ή ανήλικος αλλά και άτομα από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, υπό την προϋπόθεσή ότι είχαν ένα κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ, ή pc. 

Με απλά λόγια για Δήμαρχο Ξηρομέρου ψήφισαν  άτομα, που ουδεμία σχέση έχουν με τους εκλογικούς καταλόγους του Ξηρομέρου και κατά συνέπεια δε θα ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου. 

  1. Όποιος συμμετείχε στην ψηφοφορία, μπορούσε να ψηφίσει και δύο και τρεις και πέντε και δέκα φορές, χρησιμοποιώντας κάθε φορά  διαφορετικό τερματκιό (κινητό τηλέφωνο, τάμπλετpc κλπ ) 

Για παράδειγμα, ο ίδιος- που διαθέτω δύο κινητά, ένα τάμπλετ και τρία pc -μπορούσα να ψηφίσω 6 φορές. Εάν δε, βρισκόμουν και σε γραφείο φίλων ή εν πάσει περιπτώσεις ατόμων δικών μου, μπορούσα να ψηφίσω και πολλές άλλες φορές. 

Λοιπόν, πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι μια τέτοια δημοσκόπηση ; 

Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι η δημοσκόπηση το αποτέλεσμα της οποίας ανακοινώθηκε εμμέσως πλην σαφώς από την παράταξη ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑ  το περασμένο Σάββατο, μια μέρα δηλαδή μετά την εκκίνησή της ; 

Θυμίζω ότι η αναφορά στην εν λόγω δημοσκόπηση ( 20 μονάδες μπροστά ο Τριανταφυλλάκης ) έγινε με Δελτίο Τύπου της Παράταξης, λίγο μετά τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου στον Αστακό. 

Προσωπικά δοκίμασα μεγάλη έκπληξη καθότι ήμουν ενήμερος για την διενέργεια της δημοσκόπησης, όπως και για τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας, με χαμηλό, τότε,  δείγμα περίπου 200 ατόμων , κάτι που επισήμανα στο σχετικό μου άρθρο. Ανέφερα χαρακτηριστικά ότι το δείγμα είναι πολύ μικρό και δεν επιτρέπει την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. 

  1. Άφησα για τελευταίο τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε η Δημοσκόπηση και ειδικότερα την χρονική συγκυρία. 

 Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε από 1-7 Σεπτεμβρίου. Διάστημα κατά το οποίο η κοινή γνώμη του Ξηρομέρου βομβαρδίστηκε από τα τοπικά μπλογκς με την ψευδή και δόλια είδηση ότι ο Συνδυασμός ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ- ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’ θα αποκλεισθεί από τις εκλογές και δεν θα ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο (Μεσολογγίου ) για τί, δήθεν, δεν πληρώθηκαν και δεν καταβλήθηκαν έγκαιρα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου παράβολα, υπερ του Υπουργείου Δικαιοσύνης. 

 Πέρα για πέρα ψευδής πληροφορία. Ωστόσο,  δεν μπορούσε μια τέτοια είδηση , που προβάλλεται από τα τοπικά μπλογκς να αφήσει ανεπηρέαστους στην κρίση τους τους ψηφοφόρους. Άλλωστε, ο Γκαίμπελς έλεγε, πως ‘’λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει’’. 

Κατά την ταπεινή μου άποψη, iaitoloakarnaia.gr, έπρεπε να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν της τα γεγονότα και να διακόψει την διενέργεια της δημοσκόπησης μέχρι να ξεδιαλύνουν τα πράγματα και να  εκλείψει η απόλυτη σύγχυση , που προκάλεσαν οι ψευδείς ειδήσεις, . 

Και τούτο γιατί, όσοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία εκκαλούντο να ψηφίσουν,  θεωρώντας ως δεδομένο τον αποκλεισμό της Παράταξης από την κάθοδό της στις εκλογές. 

Ουσιαστικά, δηλαδή οι συμμετέχοντας στην δημοσκόπηση είχαν να επιλέξουν μεταξύ δύο μόνο παρατάξεων, ήτοι της Παράταξης  ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ‘’ και της  ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης.’’ Με αυτά ως δεδομένα, πως μπορεί η  Δημοσκόπηση να θεωρηθεί αξιόπιστη; 

Η παράταξη ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’ κράτησε την ψυχραιμία της, σεβάστηκε Θεσμούς και Δικαιοσύνη και δεν ακολούθησε τον κατήφορο των αντιπάλων της. Εκτιμά ότι ο λαός του Ξηρομέρου έχει μία κλασσική ευκαιρία να αντιληφθεί ποιοι σέβονται θεσμούς, Αρχές , Νόμους και υιοθετούν τον πολιτικό πολιτισμό και ποιοι χρησιμοποιούν κατάπτυστους τρόπους προκειμένου να διατηρήσουν καρέκλες και oficcia και όλα  αυτά που συνοδεύουν τα αξιώματα. 

Είναι μοναδική ευκαιρία να αντιληφθούν οι συμπολίτες μας ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο, να συνειδητοποιήσουν τις αιτίες του κακού για το Ξηρόμερο και να εντοπίσουν αυτούς που έφθασαν στα τάρταρα τον τόπο μας με τις τακτικές και τις μεθόδους τους και εξακολουθούν να είναι αμετανόητοι. 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................