Η πάγια προκαταβολή προς τους Προέδρους των Κοινοτήτων για 4η συνεχή χρονιά, σε αντίθεση με την προηγούμενη δημοτική αρχή, που δεν την έδωσε ποτέ τα 5 χρόνια της.

 ΠΗΓΗ: mytikaspress.

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου, που έγινε 8 Αυγούστου 2023, ορίστηκαν ονομαστικά οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, ως υπόλογοι για την διαχείριση της πάγιας προκαταβολής. Αφορά χρήματα που δόθηκαν και το έτος 2023, για 4η συνεχή χρονιά από την δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη, προς αντιμετώπιση έκτακτων μικρών προβλημάτων, για να πληρώνεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος στις Κοινότητες ή μεταβιβάζει σε αυτές το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα προηγούμενα πέντε χρόνια από την τέως δημοτική αρχή του κ. Γαλούνη, ποτέ δεν δόθηκε πάγια προκαταβολή προς τους Προέδρους, παρά τις πολλαπλές δεσμεύσεις ότι αυτό θα συμβεί, σε προεκλογικά προγράμματα, σε λαϊκές συνελεύσεις, σε συσκέψεις με τους Προέδρους, σε Δημοτικά Συμβούλια και θυμηθείτε εδώ μία από αυτές τις στιγμές.


Ο κ. Γαλούνης ψευδόμενος στη Λαϊκή Συνέλευση της Χρυσοβίτσας τον Αύγουστο του 2017, άλλη μία φορά δηλώνει δημόσια «σφόδρα μετανιωμένος» που δεν έδωσε δύο χρόνια την πάγια προκαταβολή στους Προέδρους και την δίνει απλόχερα στο μιλητό (βίντεο από ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS).

Οι Πρόεδροι στα χέρια τους χρήματα με το θεσμοθετημένο τρόπο της σύστασης της πάγιας προκαταβολής δεν έλαβαν ποτέ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις, τις δημόσιες συγνώμες και απολογίες.
Η διοίκηση του Πυθαγόρα Σαμαρά την περίοδο 2010-2014 έδινε την πάγια προκαταβολή.
Ο ρόλος των Προέδρων των χωριών μας είναι κομβικός στην λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Οι Πρόεδροι είναι αυτοί που έχουν απ' ευθείας επαφή και γνώση των προβλημάτων και αυτοί γίνονται καθημερινά ο σάκος του μποξ όταν αυτά τα προβλήματα παραμένουν και δεν λύνονται.
Δείτε εδώ των ορισμό των Προέδρων ως υπολόγων για την διαχείριση της πάγιας προκαταβολής.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................