Τα εν Δήμω … και άλλα τινά για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ! Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Ασθμαίνοντας οι δύο Συνδυασμοί και, εν δυνάμει,  ουσιαστικοί διεκδικητές της Δημαρχίας Ξηρομέρου επιχειρούν  να ‘’καλύψουν ‘’ τα ψηφοδέλτιά τους, σε Τοπικό και Γενικό Επίπεδο. 


Υπόθεση αναμφισβήτητα ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω ανυπαρξίας ή απροθυμίας πολλών συμπολιτών μας να ασχοληθούν με τα κοινά. Οι λόγοι της έλλειψης ενδιαφέροντος υποψηφίων είναι, πρωτίστως, η απαξίωση των Δημοτικών πραγμάτων και δευτερευόντως άλλοι παράγοντες, που εξατομικεύονται κατά περίπτωση. Κάποια στιγμή θα χρειασθεί μια σοβαρή ανάλυση του φαινομένου για να εντοπισθούν οι αιτίες του κακού. Γιατί, είτε μας αρέσει, είτε όχι είναι μέγιστο ζήτημα η έλλειψη ενδιαφέροντος για τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και ταλανίζουν τους ίδιους τους πολίτες ενώ εξανεμίζουν κάθε ελπίδα για κάτι καλύτερο. 

Κάτι που να συγκινεί και να φαίνεται ικανό να δημιουργήσει ελπίδες αντιστροφής της ροής των πραγμάτων, της κατρακύλας- για να το πούμε απλά και σταράτα- δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. 

Μην τρέφουμε φρούδες ελπίδες. 

Δεν είμαι πεσιμιστής,  ούτε, όμως,  και αιθεροβάμων. Προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής και , θεωρώ, ότι βλέπω τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων-όπως και πολλοί άλλοι- χωρίς να έχω  πρόθεση να προσποιούμαι ότι δεν καταλαβαίνω. Ο ρόλος της στρουθοκαμήλου, δεν μου ταιριάζει και μου είναι αντιπαθής. 

  • Μαθαίνω ότι η AVRAMAR, πιέζεται να μπεί και αυτή με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο στο παιχνίδι των Δημοτικών Εκλογών. Είναι βέβαιο, κατά την εκτίμησή μου αλλά και με βάση τις πληροφορίες, που διαρρέουν, ότι η Εταιρεία δέχεται πιέσεις μικρές ή μεγάλες , θεμιτές ή και αθέμιτες,  από διάφορους παραγοντίσκους της περιοχής , που στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ψήφους, τάζουν θέσεις εργασίας στην Εταιρεία. 

Η Εταιρεία , κατά καιρούς, έχει καταστήσει σαφές ότι με ουδένα τρόπο επιθυμεί να εμπλακεί στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ή γενικότερα, στα πολιτικά πράγματα της περιοχής. Το ζητούμενο είναι, εν προκειμένω, εάν  καταφέρει να κάνει πράξη αυτήν την επιλογή της, ή θα υποκύψει σε πιέσεις, που μπορεί ακόμα να φθάσουν , προϊόντος του χρόνου, και σε εκβιασμούς.... Οψόμεθα 

  • Τρεις Πυρκαγιές σε λιγότερο από 15 ημέρες και μάλιστα στην ίδια ευρύτερη περιοχή- τη Βελαώρα Αστακού- εκδηλώθηκαν κατακαίγοντας θάμνους, ευτυχώς,  χωρίς να επεκταθούν στο παρακείμενο Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου. 

Η έγκαιρη παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής κλπ κατάφεραν να θέσουν  υπό έλεγχο την μέγιστη απειλή. 

Ωστόσο, ο κάθε Πολίτης  που διαθέτει κοινό ανθρώπινο νου, αναρωτιέται : Είναι τυχαίο το γεγονός ; Και πως μπορεί να είναι τυχαίο όταν είναι επιβεβαιωμένο ότι γεγονός , που επαναλαμβάνεται- και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο- παύει να είναι σύμπτωση. 

Πρόκειται αναμφισβήτητα, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, ότι πρόκειται για εμπρησμούς. Ποιοι μπορεί να είναι οι εμπρηστές ; 

Κάποιοι άρρωστοι ‘’Νέρωνες’’ που κυκλοφορούν αδέσποτοι , κάποιοι κτηνοτρόφοι που ενδιαφέρονται για τα βοσκοτόπια τους, κάποιοι καταπατητές, κάποιοι υποψήφιοι   επενδυτές ανεμογεννητριών ή φ/β Πάρκων ; 

Το βέβαιο , πάντως, είναι ότι η περιοχή εμφανίζει μεγάλο ενδιαφέρον , καθότι προσφέρεται ιδιαίτερα, για την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Άλλωστε, το έργο το έχουμε ξαναδεί, σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Οι Αρχές ας διερευνήσουν προσεκτικά όλα τα ενδεχόμενα, για να μην επεκταθεί η ασυδοσία, που θα επιφέρει το τελείωμα του Ξηρομέρου. 

  • Τι απόκοσμη, τι αηδιαστική εικόνα αυτή της θάλασσας του Χοβολιού! Μου θύμισε Θερμαϊκό και θάλασσα της Πρέβεζας, όπου πριν μερικά χρόνια δεν άντεχες ούτε στιγμή στην παραλία, λόγω της έντονης δυσοσμίας. Η ίδια εικόνα, η ίδια δυσοσμία και στο παραλιακό μέτωπο του Αστακού. Βέβαια, στην Πρέβεζα η κατάσταση έχει αντιμετωπισθεί πλήρως, καθότι λειτούργησε, μετά από πολλά χρόνια, το αποχετευτικό  σύστημα της Πόλης. Σήμερα, η Παραλία της Πρέβεζας σφύζει από κόσμο,  ντόπιους και τουρίστες, καθώς εκεί λειτουργούν όλα τα φαγάδικα, μπυραρίες, καφετέριες κλπ. Το πρόβλημα, που είχε η Πρέβεζα το έχει έως σήμερα ο Αστακός, λόγω των λυμάτων και της μη λειτουργίας του Αποχετευτικού Συστήματος. 

Ξεκίνησε να γίνει το 2008 και μετά από 15 χρόνια, δεν λειτουργεί και φοβάμαι ότι δεν θα λειτουργήσει ποτέ, λόγω των κακοτεχνιών και τεχνικών αβλεψιών. 

Αυτό , όμως, που μου έκανε εντύπωση είναι ότι για το ζήτημα δεν υπήρξε καμία αντίδραση  από Συμπολίτευση, ούτε και από την αντιπολίτευση. Και τούτο, γιατί, οι πάντες- δυστυχώς- ακόμα και το ‘’τιμημένο’’ ΚΚΕ, δίνουν την εντύπωση ότι υπολογίζουν τα ψηφαλάκια. Για την κατάντια της θάλασσας στο Χοβολιό, ασφαλώς φέρουν ευθύνη και οι κάτοικοι, λίγοι, ή πολλοί που διοχετεύουν τα λύματα στη θάλασσα. 

Μια ανακοίνωση-παράκληση βρε παλληκάρια-  επίδοξοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Κοινοτάρχες  και Αντιπολιτευόμενοι - στους κατοίκους να μη ρίχνουν τα βοθρολύματα στη θάλασσα.  

  • Και κάτι στο ξεκάρφωτο : Γιατί με αναγκάζουν κάποιοι  να γίνω σκληρός και να θυμηθώ τη λαϊκή ρήση  ‘’όλα τα γουρούνια την ίδια μουτσούνα έχουν’’. Την είχα απορρίψει χρόνια και δεν θέλω να την πιστεύω, γιατί όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι..... Ο καθένας έχει την προσωπικότητά του, την αξιοπρέπειά του, την ιστορία και την φήμη του. 

Ε, Αυτοί οι κάποιοι ας το αποδείξουν στην πράξη.  Λοιπόν, Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα ! 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................