Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στις 13 κ 14 Αυγούστου στο Θύρρειο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

 

  

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κέντρου Κοινωνικής μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαιρινά Ραντεβού  στην πόλη μας» μεταφέρονται στο Θύρρειο του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας με διήμερο εκδηλώσεων

Το Διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί  στις 13 κ 14 Αυγούστου στο Θύρρειο

Το Σάββατο 13 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Μουσείου του Θυρρείου θα παρουσιαστεί με ΕΙΣΟΔΟ ΔΩΡΕΑΝ  στις 21:00 η μουσικοθεατρική παράσταση «Ελλήνων Διαδρομές – 25 Αιώνες Καλλιτεχνικά Σκαλοπάτια»

Την Κυριακή 14 Αυγούστου στην  Πλατεία του Θυρρείου στις 22:00 με είσοδο ελεύθερη  μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με την μπάντα του Βασίλη Κονίδα με ποικίλο πρόγραμμα με έντεχνα , λαϊκά και δημοτικά ακούσματα

Αναλυτικά οι  εκδηλώσεις  

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το Σάββατο 13 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του Μουσείου του Θυρρείου θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Ελλήνων Διαδρομές – 25 Αιώνες Καλλιτεχνικά Σκαλοπάτια» , από την ομάδα θεάτρου «ΘΥΡΣΟΣ» (Α.Μ.Κ.Ε. «ΝΕΟΣ ΘΥΡΣΟΣ») 

Πρόκειται για ένα ιστορικό παραμύθι, που, ισορροπώντας μεταξύ μελωδίας και δρώμενων, αφηγείται τον ελληνικό πολιτισμό έτσι όπως αυτός διαμορφώθηκε μέσα από τη μακραίωνη πορεία της χώρας μας στο ιστορικό γίγνεσθαι. 

Το έργο αναπαριστά τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, ξεκινώντας από τον απαράμιλλο αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Περνώντας στους νεότερους χρόνους, μνημονεύει την εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση του 1821, κατόπιν αφηγείται τη Μικρασιατική Καταστροφή και, τέλος, διαβαίνοντας μέσα από το ηρωικό Έπος του 1940, καταλήγει στη σύγχρονη Ελλάδα. 

Κύριο στόχο του έργου αποτελεί η αφύπνιση της ελληνικής συνείδησης και η προώθηση του σπουδαιότερου ελληνικού προϊόντος, που δεν είναι άλλο από την πολιτισμική μας κληρονομιά, πάνω στην οποία βασίστηκε η πνευματική αφύπνιση της Ευρώπης, καθώς άλλωστε και ολόκληρου του πολιτισμένου κόσμου. 

Οι ηθοποιοί Γκατζόγια Κατερίνα, Ηλίας Γκογιάννος και Δημήτρης Κοντοδήμος  υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δ. Κοντοδήμου, μέσα από κείμενα τραγωδίας - θεατρικά αποσπάσματα- αναφορικά κείμενα - ποίηση  μας ταξιδεύουν στις επικές στιγμές του πολιτισμού μας, ζωντανεύοντας εικόνες από το παρελθόν.

 

(Αρχαία Ελλάδα, Ελληνική Επανάσταση,  Σμύρνη,  Έπος του '40 , Β' Παγκόσμιο πόλεμο, μέχρι το σήμερα ).

Οι μουσικοί Καλογεράς Δημήτρης, Καλογεράς Λεωνίδας και Γρηγόρης Λάγγας, μας ταξιδεύουν με τις κιθάρες, το βιολί και τα τραγούδια τους.

 

Από τα τετράχορδα των Αρχαίων Ελλήνων, από τα αμιγώς κλέφτικα δημοτικά τραγούδια του 21, από τους αμανέδες της Σμύρνης,

μέχρι το έντεχνο - λαϊκό του Β' Παγκοσμίου πολέμου….. έως σήμερα.

Επιλογή κειμένων : Κατερίνα Γκατζόγια – Δημήτρης Κοντοδήμος Σκηνοθεσία : Δημήτρης Κοντοδήμος
Σκηνικά – Κοστούμια : Μάριος Λουιδάς
Μουσική επιμέλεια : Δημήτρης Καλογεράς 

Παίζουν : Κατερίνα Γκατζόγια, Ηλίας Γκογιάννος κ Δημήτρης Κοντοδήμος 
Τραγούδι – Κιθάρα : Δημήτρης Καλογεράς, Λεωνίδας Καλογεράς Βιολί : Γρηγόρης Λάγγας
Φωτισμοί : Νίκος Επίσκοπος 


ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων συνεχίζεται την Κυριακή 14 Αυγούστου στην Πλατεία του Θυρρείου με μουσική βραδιά με την μπάντα του Βασίλη Κονίδα  

 Η μουσική παρέα του μαέστρου Βασίλη Κονίδα θα απογειώσουν το κέφι με έντεχνα , λαϊκά και στην συνέχεια με δημοτικά τραγούδια.

 Το μουσικό σχήμα του Βασίλη Κονίδα (πλήκτρα και σαξόφωνο) με την Ειρήνη Κορίνα Βρακατσέλη σε γνωστά έντεχνα και λαϊκά τραγούδια , τον Μιχάλη Τάτση στο Δημοτικό Τραγούδι , τον Απόστολο Λαμπρόπουλο στην κιθάρα και τον Άγγελο Σταθόπουλο στο κλαρίνο θα μας χαρίσει μουσικές στιγμές.

 Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον Βασίλη Κονίδα στο σαξόφωνο και θα συνεχιστεί με έντεχνο,  λαϊκό και δημοτικό  πρόγραμμα πλημμυρισμένο από γνωστά τραγούδια που όλοι αγαπάμε.

 Η μουσική παράσταση  θα ξεκινήσει στις 22:00 στην  Πλατεία του Θυρρείου με  είσοδο δωρεάν.

 Υλοποιούμε την φετινή μας υπόσχεση και πραγματοποιούμε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις με είσοδο δωρεάν, εντός ιστού των πόλεων και των χωριών του Δήμου με στόχο όλος ο κόσμος να απολαύσει στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Μπορεί ο κορωνοϊός να έχει αλλάξει τις καθημερινές μας συνήθειες  αλλά δεν μπορεί να αλλάξει την δίψα για πολιτισμό και διασκέδαση.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................