Καθαρισμοί σε τέσσερα ρέματα του Δήμου Ξηρομέρου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 


Ως γνωστό η ευθύνη καθαρισμών των ρεμάτων, εδώ και πάρα πολλά χρόνια ανήκει στην αυτοδιοίκηση Β' βαθμού, δηλαδή στις Περιφέρειες.

Στον Δήμο Ξηρομέρου διαθέτουμε πολλά ρέματα τα οποία έχουν προκαλέσει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν πολύ μεγάλες καταστροφές, εξ αιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά είναι η αλήθεια και εξ αιτίας κραυγαλέων ανθρωπογενών παρεμβάσεων και απουσία εκτεταμένων καθαρισμών τους για πάρα πολλά χρόνια.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και επειδή ήδη έχουμε μπει στο Φθινόπωρο και οι πρώτες βροχές σύντομα θα έρθουν, όπως ενημερωνόμαστε από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, αυτό τον καιρό πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθαρισμοί σε τέσσερα ρέματα του Δήμου Ξηρομέρου, στα ρέματα της Κανδήλας, του Βάρνακα, του Καραϊσκάκη και του Αστακού και μάλιστα υπήρξε και επί τόπου επίσκεψη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μαυρομμάτη, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Σίγουρα αυτό είναι πολύ θετικό και θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα σημεία του Δήμου Ξηρομέρου, τα οποία γνωρίζουν πολύ καλά και μπορούν να τα υποδείξουν οι τοπικοί Πρόεδροι και πιθανόν ήδη το έχουν κάνει. Λόγου χάρη στον Μύτικα έχουμε ένα σύστημα αποστράγγισης με τάφρους (σούδες), το οποίο δεν ξέρουμε πλέον αν είναι λειτουργικό μιας και δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις καθαρισμού πολλά χρόνια, αλλά υπάρχουν και πολλές ανθρωπογενείς παρεμβάσεις. Παράδειγμα οι δύο μεγάλοι τάφροι εκατέρωθεν στην ευθεία του δρόμου Αστακός - Μύτικα είναι ακαθάριστοι όπως και πολλές σούδες κάθετες σε αυτούς τους τάφρους.
Επίσης θα πρέπει στα κεντρικά ρέματα, εκτός από τους καθαρισμούς, να γίνουν και κάποιες άλλες παρεμβάσεις που αφορούν ανθρωπογενείς δραστηριότητες, ώστε να υπάρξει μία συνολική διευθέτηση των ρεμάτων.








Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................