Ο Δήμος Ξηρομέρου τίμησε σε εκδήλωση τον (Μπαμπινιώτη) Άρη Μπιτσώρη παρουσιάζοντας το έργο του(φωτο)
Ο Δήμος Ξηρομέρου τίμησε σε εκδήλωση τον (Μπαμπινιώτη) Άρη Μπιτσώρη παρουσιάζοντας το έργο του με αφορμή την πρόσφατη έκδοση των βιβλίων του από τις εκδόσεις .ΤΑΔΕ ΕΦΗ,ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ, ΗΡΟΔΟΤΟΣ


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021  με επιτυχία και με μεγάλη παρουσία Ξηρομεριτών και όχι μόνο στον υπαίθριο χώρο του Παιδικού Σταθμού Αστακού(παραλιακή οδός Αστακού)

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ.(Πολιτισμός, Περιβάλλον, Αθλητισμός ,Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια  του Δήμου Ξηρομέρου)

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Βασίλειος Πολύζος ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην απόφαση του Δ/Σ του Ν.Π.Δ.Δ να  παρουσιάσει το έργο του Άρη Μπιτσώρη.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη

Ομιλητές για το έργο του Άρη Μπιτσώρη

Κατερίνα Θεοδώρου. Εκπαιδευτικός -Συγγραφέας

Γιώργος Παληγεώργος .Οικονομολόγος-Συγγραφέας

Συντονιστής.Δρ.Γιάννης Γουλές ,Χημικός,Ηθοποιός

 Στο τέλος έγινε αποφώνηση από τον Άρη Μπιτσώρη ο οποίος  ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς και το     Δήμο Ξηρομέρου (Ν.Π.Δ.Δ)για την παρουσίαση του έργου του. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

 Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου. Γιάννης Τριανταφυλλάκης ,οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Μπαμπούρης, Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο πρόεδρος κοινωφελούς του Δήμου Ξηρομέρου Λευτέρης Μάντζαρης ,ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Πολύζος ,οι Δημοτικοί σύμβουλοι Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ξηρομέρου Δημήτρης Κομπλίτσης & Γιάννης Ζαφείρης ,ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, ο πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης ,οι εκπαιδευτικοί .Γλυκερία Αποστολάκη,Γιάννης Γερογιάννης,Βασίλης Ζαγκότας, Αλέκος Παλιούρας ,Δημήτρης Κατερινόπουλος, Φώτης Τραγόμαλος ,Φρόσω Χρυσικού, ο Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ Γιώργος Μπαρπαρούσης, ο πρόεδρων Εφετών Αλέκος Σάββας, από τον Σύλλογο Ματαράγκας  Μακρυνείας   ο Ηλίας Κουτσονικόλας , ο Γεράσιμος Στρατούλης πρόεδρος Συλλόγου Βελανιδιάς "Η Αμαδρυάδα",ο ιατρός Δημήτρης Γουλές ,Θεόδωρος Καραγιάννης Σύλλογος Αρχοντοχωρίου ''Η Ζάβιτσα'' ο Δημοσιογράφος Γιώργος Γεραφέντης κ.α


κ.α.

Με αδιαμφισβήτητη την προσφορά του Άρη Μπιτσώρη  στο Πολιτιστικό κίνημα η χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης του ποιητικού του έργου αποτελεί συνέχεια της προσφοράς του στα Πολιτιστικά Δρώμενα του τόμου μας και όχι μόνο.

Λίγα λόγια για τον ποιητή Άρη Μπιτσώρη

 Μπαμπινιώτης της διασποράς, γεννημένος στο Μαρούσι Αττικής, μεγαλωμένος στην Αθήνα με Ξηρομερίτικη, όμως, ανατροφή, ο Α. Μπιτσώρης συμμετείχε  στα πολιτιστικά δρώμενα του Ξηρομέρου ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού. Συλλόγου Μπαμπίνης “ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ” με πλούσια δράση . Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και εργάσθηκε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά το μυαλό και η καρδιά του βρίσκονται στη Μπαμπίνη, το Ξηρόμερο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία. Με αγάπη για την παράδοση και αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας του, παρεμβαίνει «εμμέτρως πλην σαφώς» στις τοπικές εφημερίδες, σε λογοτεχνικά και οικολογικά περιοδικά .Επίσης διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας “εν Μπαμπίνη”. Παράλληλα γράφει σάτιρες, στίχους για τραγούδια και έχει διασκευάσει, σε νεοελληνική απόδοση, στίχους αρχαίων ποιητών που περιέχονται στην Παλατινή Ανθολογία.Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank