Παρέμβαση του Συλλόγου Μαχαιριωτών για καίρια και ζωτικά θέματα που αφορούν την Τ/Κ



Ο Σύλλογος μας πάντα ευαισθητοποιημένος στα ζωτικά προβλήματα που απασχολούν και βιώνουν καθημερινά οι χωριανοί μας, προχώρησε σε μια καταγραφή των κύριων προβλημάτων που υπάρχουν στο χωριό μας και υπέβαλλε υπόμνημα γνωρίζοντάς τα στον Δήμαρχο Ξηρομέρου και στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της επίλυσής τους.

Τα προβλήματα τα οποία αναφέρουμε συνδέονται άμεσα με την καθημερινότητά μας και ελπίζουμε στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους για το καλό του χωριού μας.
Με τιμή
Το Δ.Σ.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΩΤΩΝ

Ιπποκρήνης 29, Ζωγράφου

Tηλ. 210 7792652, 6945803144, 6938444554

email: syllogosmaxairioton@gmail.com



Αθήνα, 02.04.2021


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

Προς:  τον Δήμαρχο Ξηρομέρου κο Ι. Τριανταφυλλάκη 

Κοινοποίηση: Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας κο Γ. Μπαρμπαρούση



Θέμα : Αναφορές, Αιτήματα, Προτάσεις του Συλλόγου Μαχαιριωτών


Κε Δήμαρχε,

Είναι αλήθεια ότι από την ανάληψη της θητείας σας και μετά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια με τους συνεργάτες σας να αναμορφώσετε την περιοχή μας με πολλά έργα οδοποιίας, ύδρευσης και γενικά έργα κοινής ωφέλειας.

Είναι γνωστά τα μεγάλα και άλυτα προβλήματα της περιοχής μας για τα οποία ο Σύλλογος μας επανειλημμένα και με πολλούς τρόπους διεκδικεί την αντιμετώπιση και οφείλουμε να τα επισημάνουμε με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τόπου μας, την ασφάλεια των πολιτών μας και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Με την παρούσα επανατοποθετούμαστε στα κυριότερα και πιο σημαντικότερα αυτών, θέτοντάς τα πάλι υπόψη σας και ελπίζουμε στη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους από μέρους σας.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στα εξής:

  1. Αποξήλωση της παιδικής χαράς από το σημείο που είναι σήμερα και μεταφοράς της σε άλλο πιο ασφαλές σημείο.

Με την υπ΄ αριθ. 67/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου και μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ εξαιρεθήκαμε από την αναβάθμισητης παιδικής χαράς του χωριού μας. Η ήδη υπάρχουσα παιδική χαρά δεν πληρεί τις προδιαγραφές ασφάλειας των Ευρωπαϊκών Προτύπων, πρέπει άμεσα να γίνει η αποξήλωσή της διότι χρησιμοποιείται ακόμα από τα παιδάκια του χωριού και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών.

Νωρίτερα και σε προφορική επικοινωνίαμαζί σας έχουμε θέσει την πρόταση για την μεταφορά της σε ασφαλές σημείο, πιο πάνω από την σημερινή θέση όπου υπάρχει περίφραξη και αρκετός χώρος που αυτή την στιγμή είναι ανεκμετάλλευτος και αναξιοποίητος και το βασικότερο δεν γειτνιάζει με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Στον χώρο  της υπάρχουσας παιδικής χαράς αιτούμαστε να συνεχισθεί η πλατεία και να ενοποιηθεί  με την υπόλοιπη,να συνεχισθεί ηπλακόστρωση  και ηδενδροφύτευσητης,να αφαιρεθούν και να μεταφερθούν τα μπροστινά κάγκελα για να δείξει η πλατεία όλο το μέγεθος της ομορφιάς της.


  1. Η αντιμετώπιση του ζητήματος της αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων. 

Πιθανόν κάποιοι έχουνε ενώσει τα λύματα τους με την αποχέτευση των ομβρίων, με αποτέλεσμα η δυσοσμία να είναι αισθητή σε όλο το χωριό. 

Η άμεση επέμβαση σας είναι επιτακτική. Είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας και υγείας καθότι εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία όλων μας.



  1. Ζητάμε την παρουσία αγροτικού γιατρού τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα στο χωριό μας, ιατρείο υπάρχει και εξυπηρετεί λόγω θέσης και όλα τα γύρω χωριά.


  1. Την αποκατάσταση του δημοτικού φωτισμού και την ενίσχυσή του ειδικά στην κεντρική πλατεία που είναι ελλιπέστατος. 


  1. Την τοποθέτηση περισσότερων κάδων απορριμμάτων, την πιο συχνή αποκομιδή τους, ειδικά τους μήνες της καλοκαιρινής περιόδου που το χωριό συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο καθώς και πιο συχνό πλύσιμο τους.


  1. Την αλλαγή ή αποκατάσταση των καθισμάτων (παγκάκια) που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του χωριού.


  1. Την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε κεντρικά σημεία του χωριού μας.


  1. Στο θέμα της ύδρευσης, περιμένουμε την αντικατάσταση των παλαιών σωλήνων σε όλο το δίκτυο παροχής νερού, καθώς και την τακτική συντήρησή τους ώστε να αποφεύγονται ιογενή φαινόμενα. 


  1. Βασικό αίτημα χρόνων είναι η ασφαλτόστρωση των δρόμων για το νεκροταφείο. 

Η πρόσβαση γίνεται πιο δύσκολη λόγω της ανηφόρας, της καταστροφής του οδοστρώματοςκαι της μη κοπής των μεγάλων θάμνων (πουρναριών). 


  1. Επιτακτική είναι επίσης και η διάνοιξη του δρόμου προς τη θέση Βρίστιανα απότην θέση  Παλιάμπελα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα προσέγγισής της ακόμα και με τα πόδια, αλλά και την διάνοιξη του δρόμου προς Βρίστιανα και από τα καμμένα δέντρα.


  1. Σε πολλά σοκάκια του χωριού μας είναι δύσκολη έως και αδύνατη η πρόσβαση διότι δεν έχουν καθαριστείποτέ και με τον καιρό λόγγοσαν και έκλεισαν. Ζητάμε την άμεση διάνοιξη τους.


Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες.




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................