Παραδοσιακή κρεατόπιτα με τραχανά στο τζάκι ....Από την κυρία Πηνελόπη(Πηνιώ) Πετροπούλου από το Μοναστηράκι Ξηρομέρου.
Απλές συνταγές με μεράκι και αγνά υλικά .Συνταγές για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι
ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ 45 ΛΕΠΤΑ. ΟΤΑΝ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ (( ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1 ΚΙΛΟ )). ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΙΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΧΑΝΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΖΟΥΜΕ 1-2 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΧΥΛΟΣ.ΘΑ ΒΡΑΣΕΙ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΒΗΣΟΥΜΕ.
ΑΦΟΥ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΙΠΟΣ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ 2 ΦΥΛΛΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΛΑ 2 ΦΥΛΛΑ. ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΗΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.