Ένα παραδοσιακό γλυκό από το Μοναστηράκι Ξηρομέρου
Υλικά:
1 λίτρο λάδι,1κιλό και 1\ 4 αλεύρι,1 λίτρο νερό 1/3 του κιλού ζάχαρη.1 κιλό μέλι ,μια κουταλιά της σούπας κανελογαρούφαλα,ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι.
Εκτέλεση:
βράζουμε το λάδι και ύστερα από αρκετές βράσεις ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ξανθίσει το μείγμα και να γίνει σαν πηχτή κουρκούτι. Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο αγγειό βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη .
Το μείγμα σιγά- σιγά πήζει περισσότερο και ρίχνουμε τα κανελογαρούφαλα τον χυμό το ξύσμα και λίγο ούζο. Πλάθουμε και τους ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο σε δυνατή φωτιά περίπου 10 με 15 λεπτά.
Διαλύουμε το μέλι με ένα ποτήρι νερό και στη συνέχεια το βράζουμε και για το μέλωμα πρέπει να κρυώσουν οι κουριμάδες αλλά το σιρόπι καυτό.
Μελώνουμε για πολύ λίγο για να μην διαλυθούν και από βάζουμε τριμμένο καρύδι ,αμύγδαλο ,σουσάμι αν θέλουμε κανέλα .
Καλή επιτυχία
Συνταγή Απ την Κ.Μαρία Λούντζη Πετροπούλου η οποία είνα νύφη στο Μοναστηράκι και έμαθε την συνταγή και την εκτέλεση απ' την Κ.Πηνελόπη (Πηνιώ) Πετρόπουλου.
Eυχαριστούμε τη Κ.Μαρία Λούντζη Πετροπούλου για τη συνταγή και τον Διονύση Πετρόπουλο για τις φωτο
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.