Αλέξανδρος Κυριαζής. Αποχαιρετισμός στον Χαράλαμπο (Μπάμπη) Τσελεπή

Αγαπημένε μου φίλε Χαράλαμπε.

 Από το μακρινό χωριουδάκι της Μπαμπίνης του Ξηρομέρου όπου διαβιώ, σου απευθύνω στα 90 μου χρόνια το στερνό αντίο αυτής της ζωής ενώ το αντίθετο ήταν το ορθό . Κρατώ όμως μαζί μου το αντίβαρο αυτής της συνεύρεσης της ζωής για όσο χρόνο θα υπάρχω ακόμη την δεκαπεντάχρονη φιλία μας μέσα στους συνδετήριους αρμούς της, που τόσο έντονα είχαμε σφυρηλατήσει από τις αρχές του έτους 2000 ,στην κοινή πορεία του πολιτισμού. 


Τα λόγια σου στους αγώνες εκείνους άφηναν σ’ εμάς δάκρυα συγκίνησης υπερηφάνειας και χρέους καθώς σε κάθε σου ομιλία μετερχόσουν τις ιστορικές εποχές και τόνιζες αυστηρά τις δυσκολίες των ανθρώπων . 

Και ήρθε το 2007 με τη μεγάλη πυρκαγιά της Μπαμπίνης όπου πρωταγωνιστική και ριψοκίνδυνη ήταν η στάση σου και η προσπάθειά σου για τη διάσωση των περιουσιών. 

Μάρτυρας η μνημειώδης ομιλία σου στο Δημοτικό μας σχολείο. Και ήρθε το 2011 μαζί με την αγάπη σου και η προτροπή σου, πρόεδρος εσύ της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης η εμμονή σου να παρουσιάσουμε το πρώτο βιβλίο μου στη στοά του Βιβλίου .

 Και ντύθηκες τα ιερά όπλα της λογοτεχνίας μας μαζί και τη γνώση της ευρωπαϊκής ιστορίας και σε μια αγόρευση ποταμός ενθουσίασες τόσο τους τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου που ήσαν παράγοντες της παρουσίασης, όσο και το πυκνό ακροατήριο που χειροκροτούσε όρθιο. 

Και το επόμενο καλοκαίρι η ομάδα με πρωταγωνιστή Εσένα και τον αείμνηστο Χρήστο Γαζέτα φέραμε όλα τα χωριά γύρα, πήραμε και δώσαμε από τα έθιμα τους, τις παραδόσεις τους και τη κοινή βούληση τους. Και ξάφνου τσάκ και να η επισφάλεια της υγείας η οποία όπως πάντα υποβόσκει αφήνει το σαράκι της και επιβάλλεται τελικά σε κάθε άνθρωπο .

 Το αγγελτήριο του θανάτου σου μου το τηλεφώνησαν σήμερα. Για ώρα δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη. Αισθάνομαι την απώλειά σου τούτες τις πρώτες ώρες σαν ένα βαρύ ψυχοπλάκωμα με παραζάλη και αβουλία. 

Γι' αυτό θα κλείσω αφού σου ευχηθώ το καλό ταξείδι Μπάμπη μου ακριβέ. 

Σε ασπάζομαι ευλαβικά, Αλέξανδρος Κυριαζής - Μπαμπίνη 2-10- 2020

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................