Οι νέοι στη δημοτική παράδοση(video)


Η παραδοσιακή μας μουσική -ως ανεξάντλητος χώρος έμπνευσης- μας δένει με τις ρίζες μας, μας κάνει να ψηλαφούμε μέσω των τραγουδιών της τους καημούς και τις χαρές εκείνων που περπάτησαν πριν από εμάς για εμάς αφήνοντάς μας ως κληρονομιά μας τους βιωμένους στίχους των τραγουδιών τους και τις αντίστοιχες μελωδίες τους! Γι'αυτό η ευθύνη απέναντι στην παράδοση είναι μεγάλη και απαιτεί μεράκι, γνώση και εξάσκηση! 


Είχε πει σε κάποια συνέντευξη η μεγάλη τραγουδίστρια της δημοτικής μας παράδοσης Φιλιώ Πυργάκη '' Και αν κάτι πρέπει να μάθετε πιο καλά εσείς οι νέοι, αυτό είναι το ότι δεν πρέπει να χαθεί το δημοτικό τραγούδι.'' 

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα έρχονται σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική, αυτή είναι μια γενική διαπίστωση. Και η επαφή αυτή γίνεται μέσω της παρουσίας τους σε κάποιο πολιτιστικό – χορευτικό σύλλογο.

Στο βίντεο που ακολουθεί σάς δίνουμε μια γεύση από μία εκ των δημιουργικών μουσικών συναντήσεων! 
Ευχόμαστε καλή ακρόαση!


Στάθης Πολύζος Τραγούδι
Γρηγόρης Κραβαρίτης Κλαρίνο
Κώστας Βουρεκάς Λαούτο
Σπύρος Βουρεκάς Κρουστά



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................