''Διαδρομές'' Του Αποστόλη Κομπλίτση





Άνοιξη επιτέλους του 2019  οι χοροεσπερίδες και η κοπή πίτας απ’ τους πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής Μας είτε εδρεύουν στην Αθήνα είτε στο χωριό έχουν σχεδόν τελειώσει.
Όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων αλλά και η ομοσπονδία (ΟΠΣΥΞ) έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκεντρώσουν συγχωριανούς και φίλους για να γλεντήσουν να μιλήσουν και να συσφίξουν ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές και ανθρώπινες σχέσεις τους.  Απ’ ότι  είμαι σε θέση να γνωρίζω οι Ξηρομερίτες παρότι την οικονομική τους δυσπραγία που υπάρχει γενικότερα στην κοινωνία μας θέλουν και προσπαθούν να στηρίξουν τους συλλόγους των χωριών τους. Επίσης έχουν μεγάλη αγωνία ενδιαφέρον και προσδοκία για την πραγματική ανάπτυξη και την σωστή διαχείριση πόρων και του περιβάλλοντος στην περιοχή μας.

Για να έχουμε ελπίδες σε τέτοιες προσδοκίες αυτής της πολυπόθητης ανάπτυξης φίλοι Ξηρομερίτες θα πρέπει  κατά την γνώμη μου το πολιτιστικό κίνημα να προσπαθήσει ΕΝΩΜΕΝΟ να ασκεί περισσότερη πίεση στους εκάστοτε υπεύθυνους. Θα πρέπει επίσης να κάνει και πολιτικές παρεμβάσεις – ενημερώσεις προς τους πολίτες για να μπορέσουμε όλοι μας να καταλάβουμε ότι όταν έρχεται η ώρα της κρίσης (ψήφου) να μην επιλέγουμε ανθρώπους με κριτήρια συναισθηματικά – συγκενικά – ρουσφετάκια και κουμπαριές. Ούτε ανθρώπους που απλά θέλουν να διαχειριστούν αυτήν την υπάρχουσα κατάσταση αποδεχόμενοι τις εντολές και πρακτικές της κεντρικής εξουσίας.
Είναι ευκαιρία κατά την γνώμη μου με τις επερχόμενες εκλογές να διαχειριστούμε το δικαίωμα μας προς την σωστή κατεύθυνση. Αλλιώς φίλοι Ξηρομερίτες  Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Και επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι και οι σύλλογοι προετοιμάζονται ο καθένας ξεχωριστά για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τουκαλοκαιριού στα χωριά, θα ήθελα να κάνω μια ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ προς όλα τα Δ.Σ. συλλόγων. Υπάρχει ανάγκη και ηθική υποχρέωση όλων μας να σταματήσουμε τις οικονομικές σπατάλες και να προσκαλούμε στις εκδηλώσεις καλλιτέχνες που έχουν παράλογες οικονομικές απαιτήσεις. Θα είναι καλό και για τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε αλλά και για εμάς που θα πρέπει επιτέλους να καταδείξουμε τι ήθος και τι πολιτισμό εκπροσωπούμε.
Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά επειδή αυτά που πιστεύω μπαίνω στην διαδικασία να τα λέω δημόσια, πεποίθηση μου είναι ότι ο συναγωνισμός συλλόγων για το ποιος θα φέρει τους πιο “γνωστούς” και ακριβούς καλλιτέχνες το λιγότερο που δείχνει είναι υπεροψία. Όλα αυτά δεν ποιούν ήθος ούτε πολιτιστική κατάρτιση.
Υ. Σ. : Και να θυμίσω σε όλους μας ένα παλιό λαϊκό γνωμικό, Έχει ο καιρός γυρίσματα”!!!


Κομπλίτσης Αποστόλης
Ακαρνάνας






Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................