Ο Ξηρομερίτης Αρχιμάγειρας Γιάννης Μανίκας στην 5η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς στην Ανέζα Άρτας


Με γεύσεις και αρώματα από τις συνταγές που παρουσίασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Άρτας ξεκίνησε η 5η Γιορτή Πορτοκαλιού –Μανταρινιού-Ακτινιδίου και Ελιάς. Το πρώτο μέρος της Γιορτής έγινε στην Ανέζα, όπου Πολιτιστικοί Σύλλογοι είχαν μαγειρέψει συνταγές βασισμένες στα τοπικά προϊόντα της Άρτας και τις παρουσίασαν στο κοινό, αλλά και στη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Συμμετείχε και ο συμπατριώτης μας Γιάννης Μανίκας με καταγωγή από τη Σκουρτού Ξηρομέρου ,ο οποίος διαπρέπει στο χώρο της γαστρονομίας με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις.


Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος κόσμου από την Ανέζα αλλά και τις γύρω περιοχές, ενώ τιμήθηκαν οι Σύλλογοι που συμμετείχαν.
«Η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας της περιοχής μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τα προϊόντα της Αρτινής γης, τα γευόμαστε και τα αναδεικνύουμε. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Άρτας που και φέτος στήριξαν την Γιορτή, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός. Ως Δημοτική Αρχή επενδύουμε σε δύο πολύ βασικούς πυλώνες της οικονομίας: τον πρωτογενή τομέα με τα προϊόντα μας και τον τουρισμό. Ως Άρτα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε μπροστά και να αναπτύξουμε την τοπική μας οικονομία στηριζόμενοι σε αυτούς τους πυλώνες. 
Αυτή η Γιορτή, την οποία από την πρώτη χρονιά της θητείας μας αναβιώσαμε, έρχεται να αποδείξει ότι ο πρωτογενής τομέας έχει μέλλον στην Άρτα, αρκεί να συνεργαστούμε, να εργαστούμε και να τον αναδείξουμε σωστά» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. 



 ROMIANEWS 

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................