Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας: Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Όσοι οραματίστηκαν την Ελευθερία της πατρίδας μας το έκαναν με ανιδιοτέλεια, χωρίς προαπαιτούμενα και απαιτήσεις και η 25η Μαρτίου είναι η ημερομηνία που πρέπει να φέρνουμε όλα αυτά στη μνήμη μας. 


Η 25η Μαρτίου παράλληλα ήρθε και ως αποτέλεσμα της συνειδητοποίησης από όλο τον δημοκρατικό κόσμο της αποφασιστικότητας και το δίκιο του Αγώνα των Ελλήνων.
Μια μέρα η οποία εορτάζεται με περηφάνια από όλους μας για να θυμόμαστε τη στιγμή που η φλόγα της Επανάστασης του Γένους δεν έμελε να σβήσει.

Σήμερα, 200 χρόνια περίπου μετά, σε κείνους τους νεκρούς εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και με όλες τις εκδηλώσεις τιμής προσπαθούμε να αναμοχλεύσουμε την κληρονομιά μας, να συνειδητοποιήσουμε το ιερό μας χρέος
Το εορτολόγιό μας έφερε την μέρα αυτή μαζί με το χαρμόσυνο άγγελμα της Ορθοδοξίας, την ημέρα του Ευαγγελισμού.
Το διπλό μήνυμα της 25ης Μαρτίου δείχνει την αναγέννηση όλων μας και το πανανθρώπινο των μηνυμάτων και για τις δύο γιορτές. Τόσο για την πνευματική μας ζωή όσο και για την προσωπική και την εθνική μας ελευθερία.
Τιμή και ευγνωμοσύνη λοιπόν σε κείνους που τα έδωσαν όλα χωρίς να ζητήσουν τίποτε.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................