ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ: ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΔΙΑΚΟΠΕΣ) ΣΤΗΝ ΑΙΤ/ΝΙΑ



Το καλοκαίρι (που τυπικά και ουσιαστικά έχει φθάσει) είναι μια εποχή που στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δίνει μια διαφορετική αίσθηση στην ψυχολογία του. Είναι μια εποχή που την αναμένουν   όλοι σαν μάνα εξ ουρανού. Φυσικά οι λογού που (μας) διαφοροποιούν από τις άλλες εποχές είναι πασίγνωστοι και δεν χρειάζεται να αναφερθούν τώρα εδώ.



Ένας (πάντως) από αυτούς είναι και η σχέση του Έλληνα με  την θάλασσα .Η Πατρίδα μας είναι ευλογημένη διότι τα 3/4 της έκτασης της, ακουμπούν πάνω στα τρία Υπέροχα πελάγη Ιόνιο Αιγαίο Κρητικό . Έτσι επομένως γίνεται αναμφισβήτητα ο κυριότερος λόγος των εκατομμυρίων τουριστών που μας επισκέπτονται για να απολαύσουν την γαλάζια θάλασσα με τις  καταπληκτικές παράλιες(τεχνικές και φυσικές) και τα πανέμορφα νησιά μας με τις εξωτικές  ακρογιαλιές .
Φυσικά όλα αυτά για να τραβήξουν τον παραθεριστή η τον τουρίστα χρειάζονται υποδομές (ξενοδοχεία, οργανωμένες πλαζ, εστιατόρια  καφέ και ίσως από τα πιο απαραίτητα τα BAR-KAFE -CLUB  Οι περισσότεροι οργανωμένοι χώροι στις περιοχές αυτές,φροντίζουν να δημιουργούν τέτοια KAFE-BAR  πάνω στις τεράστιες σε έκταση παράλιες πολύ λίγα μέτρα από την θάλασσα , δίνοντας την δυνατότητα έτσι στον λουόμενο να έχει άμεση επαφή με το νερό, το παιγνιδιών και την ξάπλα  .
Όσο πιο καλύτερα οργανωμένο είναι ένα τέτοιο συγκρότημα τόσο περισσότερα κολακευτικά σχόλια θα λάβει  και επομένως θα του δώσει έτσι πολλά bonus αποκτώντας γρήγορα το κάλο όνομα που λένε στην διαφήμιση .
Στον νομό μας δυστυχώς που παρ ότι οι παράλιες και οι ακρογιαλιές είναι απλωμένες σε δεκάδες χιλιόμετρα  εν τούτοις η υποδομή είναι πολύ χαμηλή  Υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε όλα τις πιο πάνω προαναφερόμενες υποδομές Σε μια από αυτές τις κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και  ο Αστακός αλλα και τα γύρω από αυτόν εξ ίσου πανέμορφα χωριά   (Μύτικας -Πάλαιρος)  τα οποία η φύση τα πριμοδότησε να δροσίζονται από το Ιόνιο Πέλαγος Ένα πέλαγος όπου περιλαμβάνει ίσως τα πιο ξακουστό , καταπράσινο  και πανέμορφο νησιωτικό σύμπλεγμα -Μικρή παρένθεση στην περιοχή αυτή είναι η τουριστική αξιοποίηση και πολύ γρήγορη ανάπτυξη του Παλαίρου όπου εκεί υπάρχουν πολύ καλά τουριστικά συγκροτήματα  αλλά παρ όλα αυτά και ο Πάλαιρος  συμπεριλαμβάνεται εκ των πραγμάτων  μέσα στο σακί που λέγεται ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑ--- Αυτό βεβαία δεν σημαίνει ότι σε όλη την έκταση δεν υπάρχουν  επιχειρήσεις κατά κύριο λόγω ιδιωτικές που όταν τις επισκεφτείς μένεις αλλά και φεύγεις  εντυπωσιασμένος από την ομορφιά άλλα και από το service  Διότι μπορεί να λειτουργούν σε μια περιοχή που ο τουρισμός χάνεται από τα γύρω πιο δημοφιλή τουριστικά μέρη(Λευκάδα Πρέβεζα , Κεφαλλονιά) άλλα η μοναδικότητα αυτής της συγκεκριμένης περιοχής είναι τελείως διαφορετική Στην περιοχή αυτή λοιπόν υπάρχουν τα διάφορα καλοκαιρινά στέκια που σε προϊδεάζουν για το απόλυτο . ένα εξ αυτόν είναι και το συγκρότημα  Μώλος.
Ένα στολίδι στην παράλια Πογωνιά οπού το μεράκι και η αγάπη του ιδιοκτήτη έχει δώσει μια διαφορετική πνοή στην περιοχή .Δεν είναι τυχαίο αλώστε τα τελευταία χρονιά το ότι  οι ξαπλώστρες και τα τραπέζια που διαθέτει κατακλύζονται από τις πρώτες πρωινές ώρες . Και δεν είναι καθόλου τολμηρό να αναφέρω ότι, η προτίμηση των παραθεριστών όχι μόνο της περιοχής άλλα γενικότερα της ευρύτερης περιοχής που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης κάθε χρόνο είναι το καλύτερο δώρο στον επιχειρηματία  παράλληλα δε με την προτροπή να γίνεται καλύτερος Ξέρουμε όλοι μας πόσο δύσκολος και πόσο δύστροπος είναι ο Έλληνας που κάνει διακοπές Με το παραμικρό γκρινιάζει διαμαρτύρεται , απαιτεί πολλά και στο τέλος αν δεν ικανοποιηθεί δεν (όπως λέμε και στα μέρη μας) ξαναπάτα το πόδι του.
Το ότι ο ΜΩΛΟΣ είναι τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των προτιμήσεων είναι η καλύτερη απάντηση Όσοι ζητάτε κάτι διαφορετικό κάτι  εξαιρετικό άλλα και κάτι πρωτοτυπώ δεν έχετε πάρα να το επισκεφθείτε από την πρώτη ημέρα που ανοίγει για την σεζόν .
Στις 30/6  λοιπόν ας περάσετε μια βόλτα για να επιβεβαιώσετε ότι τα γραφόμενα μου δεν είναι διαφήμιση με ιδιοτελής στόχους άλλα καθαρά ανιδιοτελής Εξ άλλου θα έχετε την ευκαιρία αν  οι διαπιστώσεις σας είναι τελείως διαφορετικές από την δίκη μου (εμπειρία που την έζησα για πρώτη φορά την περσινή χρονιά και εγώ μέσω φίλου) , τότε εδώ  είμαστε να τα ξαναπούμε
Ο Κώστας (ιδιοκτήτης με καταγωγή από χωρίο του  Ξηρομέρου) θα σας εκπλήξει ευχάριστα 30/6 λοιπόν για διασκέδαση
στον ΜΩΛΟ
Χρήστος Μπόνης
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Αστακιωτών Αθήνας

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................