«ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑ» Γράφει Ο Κομπλίτσης Αποστόλης «ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ».



Κάθε δρόμος λένε, έχει μια ιστορία που σημαδεύετε με κάποιο γεγονός καλό ή και κακό!Δρόμος Κουβαρά – Μπαμπίνη (παράκαμψη φυτείες) συνολικού μήκους 9,5 χλμ. Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει σύγχρονο ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ!!! 
ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ πριν χρόνια και οι εργασίες ξεκίνησαν το 2015.
Το Σεπτέμβρη του 2016 είχα ασχοληθεί με το θέμα για πρώτη φορά 28-2-2016. Και είχα γράψει στο ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ ότι πράγματι αυτός ο δρόμος είναι ένα έργο πνοής για το Ξηρόμερο. 


Εκείνη την εποχή έτυχε να βρίσκομαι στην περιοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχα ακούσει και εγώ όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής διαβεβαιώσεις του τύπου ότι το έργο θα τελειώσει σε 5-6 μήνες και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία (περίπου το Πάσχα του 2017). Η ανάδοχος εταιρία όποτε ήθελε έκοβε την κυκλοφορία απ’ τον παλιό δρόμο και έστελνε τον κόσμο, άλλους απ’ το «λιγοβίτσι» κι άλλους απ’ το  «Σαμάρι». Και μιλάω για όσους ήθελαν να μεταβούν απ’ το κεντρικό Ξηρόμερο στο Αγρίνιο και Αμφιλοχία. Κάποιες μέρες είχαν διακόψει και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ!!! Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες πέρασαν ΓΟΛΓΟΘΑ ταλαιπωρίας γιατί η ανάδοχος εταιρία δεν είχε φροντίσει να κάνει μικρές τοπικές παρακάμψεις στον υπάρχων δρόμο ως ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Δεν ξέρω αν φταίνε οι άνθρωποι οι μηχανές ή ο «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙΡΟΣ»!!! (όπως έλεγε κάποτε με τις φωτιές ένας πολιτικός). Αυτό που ξέρω είναι ότι παρ’ όλες τις υποσχέσεις ο δρόμος είναι μέχρι σήμερα ημιτελής. Επανέρχομαι σήμερα στο θέμα γιατί από τότε που άρχισε το έργο πολλοί τοπικοί «πολιτικοί β’ κατηγορίας» είχαν αρχίσει την ρητορική της μπουρδολογίας και επικαλούμενοι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ που είχαν από γνωστό του γνωστού τους!!!και έλεγαν ότι όπου να ‘ναι ο δρόμος τελειώνει ως την άνοιξη και ότι η ανάπτυξη στο ξηρόμερο είναι δεδομένη και ότι μετά το Πάσχα του 2017 θα κοπούν οι ΚΟΡΔΕΛΕΣ!!! Κάποιο από δαύτους είχαν επιτεθεί και σε εμένα φραστικά και μου έλεγαν ότι γράφω χωρίς να γνωρίζω. Ότι βιάζομαι και ότι λασπολογώ!!! Έλεγαν ακόμη ότι έχουν πληροφορίες ότι το έργο θα συνεχιστεί και θα φτάσει το Μύτικα. Μας έλεγαν ότι από Αγρίνιο ως τις παραλίες Μύτικα-Βελά κλπ 40 λεπτά και μπλουμ… Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μου κι έχουν ακούσει τα αυτιά μου εμένα αυτά όλα μου φαίνονταν «ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑ». Όταν τελειώσει ο δρόμος καλό θα είναι να γνωριστούμε καλύτερα… Και να μάθει ο λαός της περιοχής ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΟΙ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ!!! Ε… και καλό θα είναι επίσης να υπάρχει κάποια «ρέγουλα» στην μπουρδολογία. Όσο για τα υπόλοιπα που αφορούν τον δρόμο για το Μύτικα, 'ANTE λοιπόν κύριοι να σας πω και εγώ τις δικές μου «πληροφορίες». Αν μπορέσει και «ΞΕΚΟΛΗΣΕΙ» η εντολή το έργο θα γίνει με Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές!!! Θα παρακάμψει κάποια χωριά με ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΙΛΑΔΟΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Οι ταξιδιώτες δεν θα περνούν μέσα από τσαντιρομαχαλάδες – Αετοφωλιές και χωριά με αρχοντική όψη!!! Επίσης σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν θα συναντούν μέσα στα τούνελ μοσχάρια και γίδια!!! Μαθαίνω επίσης ότι
υπάρχει ''μυστικό πρόγραμμα'' να αυξηθούν τα πολυτελή σπίτια διαφόρων παραγόντων του Αγρινίου στα παράλια του Μύτικα και της γύρω περιοχής.  Επειδή χρόνια τώρα ίσως και πάνω από 15 με κατηγορούν κάποιοι ότι λέω και γράφω ΚΑΚΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ και γι’ αυτό το δρόμο καθώς ως αληθινοί «αρχοντοχωριάτες» και ο προστάτης τους με δική τους ευθύνη έχουν τον υπάρχων δρόμο σ’ αυτά τα χάλια. Μόλις λοιπόν γίνει το πρώτο τούνελ υπόσχομαι ότι με δικά μου έξοδα θα στήσω ανεξίτηλη γιγαντοαφίσα του πολιτικού που θα κόψει την κορδέλα!!!Πάντως, επειδή πλησιάζουν και εκλογές και πολλοί άλλοι δρόμοι είναι σε αναμονή να γίνουν, γνωρίζετε καλά φίλοι ξηρομερίτες ότι οι «δικοί σας άνθρωποι» θα ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα σας. Πάντα σας σκέπτονται και φροντίζουν για εσάς!!! Να είστε αισιόδοξοι και μην βιάζεστε ΌΠΩΣ ΕΓΩ!!.
4-5-2018


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................