ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ στο εκκλησάκι τιυ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ τιυ ΡΗΓΑΝΑ στο Αγρίνιο


Δύο Κυριακές μετά το Πάσχα γιορτάζει ο Άγιος Ταξιάρχης (ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ). Η φίλη, ΝΤΙΝΑ ΛΙΑΠΑ που ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην πόλη μας, έφερε μαζί της από την πατρίδα της, τη Μυτιλήνη, τις μνήμες της, τη βαθιά πίστη της και πλήθος λαογραφικών στοιχείων-θησαυρών, που τα τελευταία χρόνια τα επικοινωνεί με τον κόσμο του Αγρινίου.


Με πρωτοβουλία της διοργανώνεται κάθε χρόνο, στο εκκλησάκι του Αη Γιάννη του Ρηγανά, θρησκευτική και πολιτιστική εκδήλωση την παραμονή της εορτής του Αγίου.
Το πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Αιτωλοακαρνανίας αναλάβαμε και εφέτος και εργαζόμαστε με αγάπη και συνέπεια για την απόλυτη επιτυχία της σεμνής και ποιοτικής εκδήλωσης.
Σας καλούμε και σας περιμένουμε όλες και όλους στο πανέμορφο εκκλησάκι του Αη Γιάννη, σε μια εκδήλωση που έχει αγάπη, σεμνότητα, μοίρασμα και προσφορά, αντάξια της απλοχεριάς του νησιού της Μυτιλήνης που υποδέχθηκε τους πρόσφυγες του '22 (πολλοί κάτοικοι του Συνοικισμού έχουν περάσει τα πρώτα χρόνια της ζωής τους στη Μυτιλήνη και κάποιοι έχουν γεννηθεί εκεί, κι ακόμη κάποιο έχουν συγγενείς στο νησί) .Της Μυτιλήνης που υποδέχεται με την ίδια ανθρωπιά και τους σημερινούς πρόσφυγες.


Σημείωση: Προγραμματίζουμε για τον ερχόμενο Ιούλιο πολυήμερη επίσκεψη στη Μυτιλήνη. (Λεπτομέρειες στις αίθουσες)


Καλημέρα σε όλους! Ευχαριστώ θερμά για την ωραία συνεργασία, ευχαριστώ για τις φωτεινές μέρες!


Τασούλα Γεωργιάδου

Δημιουργία αφίσας ΣΟΦΙΑ ΓΚΟΥΡΝΕΛΟΥ Sofia Gournelou
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................