Πρωτομαγιά .Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων στο δάσος της Φολόης!



Στην καρδιά του δρυοδάσους της Φολόης,  στο χωριό Κούμανη της ορεινής Ηλείας, πραγματοποίησαν την πρωτομαγιάτικη συνεδρίασή τους τα μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτ. Ελλάδας των Οικολόγων Πράσινων.


Αυτό συνέβαλε στο να συζητήσουν οργανωτικά και πολιτικά θέματα μέσα στη φύση, ανατρέποντας στερεότυπα που θέλουν αυτές τις συνεδριάσεις σε κλειστούς χώρους γεμάτους καπνό και ένταση.
Συζητήθηκαν, παρουσία και του συνεκπροσώπου τύπου του κόμματος Κώστα Διάκου, η τρέχουσα διεθνής συγκυρία, η σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό πλαίσιο και η βελτίωση της απόδοσης του κόμματος σε ότι αφορά τόσο την διάδοση των οικολογικών ιδεών όσο και τον θετικό επηρεασμό του κυβερνητικού έργου, ιδίως σε θέματα προστασίας της φύσης και αγροτικής πολιτικής.
Σε ότι αφορά θέματα που απασχολούν την Δυτική Ελλάδα υπογραμμίστηκε η ανάγκη περιφερειακής λογικής και ρεαλισμού στην συνέχεια του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής προς την Πάτρα αλλά και τον Πύργο και την Καλαμάτα, η ανάγκη στροφής των κονδυλίων των ευρωπαϊκών ταμείων περισσότερο προς την παραγωγή, ιδίως τον πρωτογενή τομέα και λιγότερο σε έργα μεταφορικής υποδομής δυσανάλογα με τις ανάγκες, η υπεράσπιση της άγριας ζωής, μετά και τον αυξημένο αριθμό θανάτων σπάνιων αρπακτικών ή θαλάσσιων χελωνών που σημειώθηκε στη Δ. Ελλάδα τον τελευταίο καιρό.
Σε ότι αφορά την πορεία της χώρας τονίστηκε η ανάγκη επιδίωξης -μετά την επικείμενη συμφωνία με τους εταίρους- μιας βιώσιμης ανάπτυξης, αποσυνδεδεμένης από την ανάλωση φυσικών πόρων, ενώ έγινε και ισχυρή κριτική στις εξορύξεις ή νέες έρευνες για εξορύξεις υδρογονανθράκων στην ευρύτερη δυτική γεωγραφία της χώρας, τόσο από πλευράς περιβαλλοντικής ασφάλειας όσο και στρατηγικής ενεργειακής πολιτικής.
Τέλος, σε σχέση με την διεθνή συγκυρία, ιδίως την ευρωπαϊκή, τονίστηκε ότι η ανάγκη αλλαγής στις ασκούμενες ευρωπαϊκές πολιτικές -χωρίς όμως να γίνονται δεκτές δημαγωγικές επιθέσεις στους ίδιους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς- που είναι είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των λαών της Ευρώπης.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................