ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-Ο νέος «χάρτης» των διοδίων




Αλλαγές στον χάρτη των διοδίων στη χώρα μας θα φέρει η παράδοση των νέων τμημάτων των αυτοκινητοδρόμων. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι πότε θα λειτουργήσουν τα νέα διόδια (πριν ή μετά το Πάσχα).Στη διαδρομή Αντιρρίου - Ιωαννίνων (όταν παραδοθεί ολόκληρη) η Νέα Οδός θα λειτουργεί τέσσερις σταθμούς διοδίων: στην Κλόκοβα (Ι.Χ. 2,95 ευρώ), στο Αγγελόκαστρο (Ι.Χ. 3,50 ευρώ), το Μενίδι (Ι.Χ. 2,95 ευρώ) και το Τέροβο (3,05 ευρώ). Συνολικά λοιπόν για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει 12,45 ευρώ

Επομένως, αν προσθέσουμε τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (Ι.Χ. 13,30 ευρώ), τότε η διαδρομή Αθήνας - Ρίου - Ιωαννίνων για ένα Ι.Χ. θα κοστίζει 37,25 ευρώ.Αν ένας οδηγός θέλει να πάει από τη Θεσσαλονίκη στην Πάτρα, αν επιλέξει να πάει μέσω Εγνατίας Οδού (τέσσερις σταθμοί, για Ι.Χ. 8,40 ευρώ) και Ιονίας Οδού και γέφυρας Ρίου, η διαδρομή θα του κοστίσει σε διόδια 34,15 ευρώ. Αν επιλέξει την ΠΑΘΕ και χρησιμοποιήσει την Αττική Οδό για να παρακάμψει την πρωτεύουσα, θα πληρώσει 45,05 ευρώ.
romianews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................