Θύμησες από τη Σκουρτού Ξηρομέρου

Με αφορμή την ανάρτηση του Μπαμπίνη ΙΝ ''Αγνάντι από το κιόσκι στη Σκουρτού''

Ο Βασίλης Αθανασίου μας έστειλε μια μικρή ιστοριούλα''Θύμησες'' από τη Σκουρτού

ο παππούς μου και πατέρας της μητέρας μου , ιατρός Βασίλειος Κατσαράκης ,είχε βαφτιστήρι τον Δημήτριο Στρατούλη , ο οποίος μετά έγινε Ελεγκτής - στο τραίνο-Δημοτικός Υπάλληλος τότε. Επειδή υπήρχε (τότε αλλά και τώρα αρκετές φορές) η συνήθεια η κουμπαριά να συνεχίζεται , τον Δημήτριο Στρατούλη τον πάντρεψε η μητέρα μου Μαριάνθη και επειδή ήταν μικρό κορίτσι(12 χρονών) , στην εκκλησία , στον γάμο που έγινε στο Αγρίνιο , ανέβηκε σε καρέκλα για να φτάσει. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ τις φωτογραφίες που πράγματι ήταν εντυπωσιακές αλλά και <ιστορικές>.

 Μαριάνθη Κατσαράκη 
ΥΓ : Ο σημερινός Δημήτριος Στρατούλης -πρέπει-να είναι ο εγγονός του , το λέω όμως με επιφύλαξη.
Ως συνέχεια : Το γλέντι του γάμου έγινε στη Σκουρτού που πήγαν μετά από το Αγρίνιο.Την άλλη μέρα έπιασε τέτοια μπόρα , πού ο παραπόταμος-χείμαρρος Γερομπόρος <φούσκωσε>.Ελα όμως που έπρεπε ο Β.Κατσαράκης να γυρίσει στην Μπαμπίνη.Τότε ο αδερφός  του Δημήτρη Στρατούλη , Τάσος , εβαλε τα άλογά του και σιγά σιγά περάσανε τον Γερομπόρο , που είχε τόσο νερό που τα άλογα <κολυμπούσαν>.
Αυτά με την Σκουρτού όπως μου τα διηγείται η μάνα μου ,  η   οποία  σας στέλνει  την αγάπη της
Χαιρετισμούς ,
Βασίλης Αθανασίου


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................