Γάμος ( όπως παλιά) στη Μπαμπίνη



 Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο γάμος της χρονιάς. Το Mπαμπίνη IN ήταν εκεί και με μεγάλη ευχαρίστηση κατέγραψε το γεγονός. Στις 20 – 8 –2016 και ώρα 7 μ.μ στην εκκλησία του χωριού μας ( Αγ. Νικόλαος ) σε μια σεμνή ιερατική τελετή έγιναν τα στέφανα του Χρήστου Αρωνειάδα και της Χρυσιήδας του Χρ. Κυριαζή. Παρευρέθηκαν πολλοί συγγενείς και φίλοι των νεόνυμφων. Στη συνέχεια έγινε η βάπτιση του γιού τους που είχαν αποκτήσει ένα χρόνο πριν. Το όνομα αυτού Κωνσταντίνος. Ακολούθησε Ξηρομερίτικο γλέντι στην πλατεία του χωριού μας. Στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού μας ο κ. Χρήστος Κυριαζής και η κα Άννα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Με επιμέλεια και πολύ δουλειά καθάρισαν , έπλυναν και άσπρισαν όλη την πλατεία αλλά και τον αύλιο χώρο της εκκλησίας. Έδωσαν μία νότα πολιτισμού αλλά και το πώς θα πρέπει να είναι η πλατεία όλο το χρόνο. Μακάρι κι άλλοι χωριανοί που θα θελήσουν να παντρευτούν να μιμηθούν το παράδειγμα αυτό και μα γίνονται γλέντια εκεί.
 Να ξανακουστούν τραγούδια όπως <<χαριτωμένη συντροφιά>> και << χίλιο καλώς τον ήβραμε τούτο τον νοικοκύρη>>. Ο υπογράφων και το Μπαμπίνη ΙΝ ευχόμαστε στους νεόνυμφους και στο μικρό Κωνσταντίνο ότι καλύτερο στη ζωή τους…







Κομπλίτσης Απόστολος

'' o ΑΚΑΡΝΑΝΑΣ''
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................