Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ!!!




Γράφει: O Αποστόλης Κομπλίτσης

    Τους τελευταίους δυο μήνες περίπου, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας  παρουσιάστηκε το φαινόμενο του  “καταρροϊκού πυρετού” που κυρίως προσβάλλει τα ζώα (πρόβατα). Έγιναν κάποιες διαμαρτυρίες από φορείς του νομού, κυρίως από κτηνοτροφικές ενώσεις. Οι κτηνοτρόφοι του νομού, απ΄ ότι είμαι  σε θέση να γνωρίζω,  κάνουν εμβόλια στα ζώα τους , καθ΄ υπόδειξη  κάποιων κτηνιάτρων ή σε κάποιες περιπτώσεις πρακτικών που συνήθως συνιστούν  “γιατροσόφια”. Η πολιτεία επίσημα απούσα. Καμιά βοήθεια και προστασία για τη ζωική παραγωγή απ΄ ότι λένε πολλοί κτηνοτρόφοι. Η νόσος αυξάνεται δραματικά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται  στο 25%-30% σε θνησιμότητα του συνολικού ζωικού κεφαλαίου του νομού μας. Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε απόγνωση. Το φαινόμενο στην περιοχή είναι πρωτόγνωρο γι΄ αυτούς. Μη έχοντας τεχνογνωσία αλλά και ελλιπή πληροφόρηση οι περισσότεροι δεν δηλώνουν τα απολεσθέντα ζώα τους. Δεν τα θάβουν. Δεν τα καίνε. Τα πετάνε δυστυχώς όπου  βρουν, σε κάποιο ρέμα ή απόμερο σημείο. Και εδώ μπαίνει ζήτημα για  τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ των πολιτών. 

Αλλά και ζήτημα περαιτέρω  εξάπλωσης της νόσου. Σύμφωνα με την  ΕΝΩΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ υπάρχει το ΣΩΣΤΟ εμβόλιο στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. Γιατί δεν υπάρχει εδώ; Πολλά περίεργα και αναπάντητα ερωτήματα βρίσκονται στην καθημερινότητα των κτηνοτρόφων για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως και πολλά  περίεργα συμβαίνουν και στο  ''Δήμο Ξηρομέρου'' με την καινούρια δημοτική αρχή. Έχω την εντύπωση ,πατριώτες , ότι δεν αρχίσατε καλά σε πολλά ζητήματα. Και η πλειοψηφία της κυβερνώσας παράταξης  αλλά και κάποιοι σύμβουλοι άλλης παράταξης που προεκλογικά αναζητούσε Αριστερές !!! συνεργασίες και διατείνονταν  ότι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα  των Ξηρομεριτών. (μικρή παρένθεση από το θέμα μας, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε...) Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα του καταρροϊκού  πυρετού. Ο δημοτικός σύμβουλος Κομπλίτσης Δημήτρης της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' έθεσε ζήτημα , απ΄ ότι έμαθα, Δημόσιας υγείας και άμεσης ενημέρωσης και  βοήθειας στους κτηνοτρόφους του Δήμου Ξηρομέρου. Η πρότασή του καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία . Γιατί;  Τί ακριβώς συμβαίνει; Και τη στιγμή μάλιστα που ο  διπλανός Δήμος ''ΑΚΤΙΟΥ- ΒΟΝΙΤΣΑΣ'' ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ υπέρ της βοήθειας και  άμεσης αναπλήρωσης του ζωικού κεφαλαίου στους κτηνοτρόφους  αλλά και της προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος.
  Στο δικό μας Δήμο τί γίνεται; Ο δήμαρχος και η πλειοψηφία του  μήπως θέλουν να στείλουν διακοπές τους κτηνοτρόφους; Μήπως υπάρχουν εισιτήρια για ξεκούραση στο Ντουμπάι ή σε κάποιους άλλους εξωτικούς προορισμούς;
    Κάποιες  απαντήσεις  περιμένουν οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι πολίτες  του Δήμου Ξηρομέρου απ΄ τη λαοπρόβλητη και λαλίστατη κατά τα άλλα  νέα δημοτική αρχή.
Και τα λέω όλα αυτά κ. Δήμαρχε γιατί πιστεύω ότι είναι ευθύνη σας να τοποθετηθείτε ΔΗΜΟΣΙΑ για το θέμα του πυρετού.

 Αποστόλης Κομπλίτσης
6-11-2014
                                                                                   
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................