''ΠΡΟΣ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ''.


του Αποστόλη Κομπλίτση





Άλλη μια χρονιά Λαϊκών πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χωριό μας. Τονίζω λοιπόν το λαϊκό γιατί σε ότι  γίνεται στην Μπαμπίνη  υπάρχει το αληθινό στοιχείο του σεβασμού προς τους πολίτες αλλά και της ιστορίας του χωριού μας. Ήθελα να στα πω τις μέρες του καλοκαιριού φίλε Μπαμπινιώτη, όμως προτίμησα να καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός της αφίσας της ¨φίρμας¨ και της αρπαχτείς  που κρεμάστηκαν ακόμα και σε πινακίδες του δρόμου που υπάρχουν σε επικίνδυνες στροφές. Ήθελα να λιώσουν οι λίγδες από τα πολλά τζάμπα κρέατα!! Ήθελα ακόμη να σκορπιστούν ανά την Ελλάδα και κάποια « πολιτικο – πολιτιστικά» ΣΚΥΒΑΛΑ, που εμφανίζονται από το πουθενά τέτοιες μέρες. Έτσι τώρα με την ησυχία μας πιστεύω θα με καταλάβεις καλύτερα. Ελπίζω ότι θα προσπαθήσεις να μετριάσεις την κακόπιστη κριτική σου και πως θα προσπαθήσεις να μας μεταλαμπαδεύσεις την σοφία σου και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουμε καλύτεροι . Ελπίζω επίσης πως θα αρχίσεις να συμμετέχεις και στον Σύλλογο. Γιατί φίλε Μπαμπινιώτη η συμμετοχή και ο αγώνας για τον πολιτισμό δεν είναι να έχεις μεγάλο σοι που θα σε ψηφίσει στις εκλογές και να νομίζεις πως έγινες πρόεδρος της ¨Αμερικής¨. Πολιτισμός είναι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο σου. Έτσι και η κριτική που έκανες πριν την εκδήλωση για τα δυο ευρώ που το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να βάλει πιστεύω ότι ήταν τουλάχιστον άκαιρη. Γιατί φίλε μου γνωρίζουμε όλοι ότι ο πολιτισμός πρέπει να είναι δωρεάν σε όλες του τις εκφάνσεις. Γνωρίζουμε  ότι το κράτος θα έπρεπε να υπηρετεί τον πολίτη και να δίνει δυνατότητες ανάπτυξης για τον πολιτισμό. Δυστυχώς όμως το κράτος είναι ΑΠΩΝ. Οι κυβερνώντες από την άλλη με την πολιτική τους απαξιώνουν την προσπάθεια των πολιτών. Φίλε μου ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ δική μας είναι η ευθύνη για το ποιους επιλέγουμε να εκφράζουν τις ελπίδες μας. Ξεκινώντας από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας μέχρι και την εθνική κυβέρνηση. Και εδώ αξίζει φίλε μου να δώσουμε συγχαρητήρια ακόμα σε ένα Δ.Σ. του Συλλόγου μας αλλά και σε όσους Μπαμπινιώτες και φίλους είναι κοντά στο σύλλογο. Σε όσους με την πείρα τους και την αγάπη τους για τον τόπο δεν το ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ. Κλείνουν τα αφτιά τους στη μιζέρια και προχωρούν. Δεν αρκούνται στα καθιερωμένα. Προσπαθούν να μετατρέψουν το όνειρο σε πραγματικότητα και ορισμένες φορές το καταφέρνουν. Και με αυτά που παρουσιάζουν εγώ θα έλεγα φίλε μου ΟΤΙ ΟΙ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Και όπως από όλα φάνηκε  πάλι και τούτη τη χρονιά ,το Αυγουστιάτικο φεγγάρι ευνόησε  τον φίλο μου τον Άρη.

Με τους θιάσους τους πολλούς
Θέατρα και παραστάσεις
Δώσανε στη Μπαμπίνη μας
Καινούργιες διαστάσεις.

Και όπως διαπίστωσα όλες αυτές τις μέρες οι Μπαμπινιώτες είχαν απαιτήσεις. Και όσοι εργάστηκαν με κόπο με ζήλο και με την καθοδήγηση του προεδρείου του Συλλόγου μας, στο νου τους είχαν να αφυπνίσουν συνειδήσεις.

4-9-2013

Κομπλίτσης Αποστόλης.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................