ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ : ΕΝΑΡΞΗ Η 1η ΒΡΑΔΙΑ




Ομιλία του Άρη Μπιτσώρη  ο οποίος ορίστηκε  υπεύθυνος της 1ης Συνάντησης Θεάτρου Δράσεις από το Δ/Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπαμπίνης

Καλησπέρα σας

Κατ΄ αρχήν θέλω να συγχαρώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο γιατί σε δίσεχτους καιρούς καταθέτει ναι διαφορετική άποψη για τον Πολιτισμό, αυτήν  που αντικρίζει με ανησυχία τον ‘’άρτον ‘’ και  το ‘’θέαμα’’ , καλλιεργεί τη συλλογικότητα και επιδιώκει να γίνει ο Σύλλογος κύτταρο δημιουργίας και πολιτισμού, ανθρωποκεντρικός που θα αντιμάχεται τον κοινωνικό αποκλεισμό  των μικρών κοινοτήτων αλλά και τον πολιτισμό των ‘’πολλών ταχυτήτων.

''ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ'' λοιπόν , 1η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Ξηρόμερο.

Αφορμή ήταν το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής για το θέατρο αφού επί σειρά ετών φιλοξενούμε θιάσους από το Νομό μας . Επίσης η επικοινωνία που αναπτύχθηκε με ανθρώπους του πολιτισμού, γνωριστήκαμε με αξιόλογους συμπατριώτες που αγνοούσαμε την ύπαρξή τους. Ακόμα ,αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι πολλοί Δήμοι διευκολύνουν ''επαγγελματικούς'' θιάσους να κάνουν αρπαχτές στην επαρχία αντί να ενθαρρύνουν προσπάθειες ντόπιων που κάτω από αντίξοες συνθήκες δημιουργούν.

Το σκεπτικό μας είναι να συγκεντρωθούν στο Ξηρόμερο, σ΄ένα χώρο εδώ στη Μπαμπίνη, ερασιτεχνικές ομάδες κατά κύριο λόγο του Νομού αλλά και από όμορους νομούς.
Θέλετε από εγωισμό, από παλιό ξηρομερίτικο φιλότιμο, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υστερούμε σε τίποτα από άλλες περιοχές της πατρίδας μας που παράγουν πολιτισμό. Ήρθε ο καιρός να υπερβούμε τη μιζέρια του επαρχιωτισμού.

Αυτή  η Θεατρική Συνάντηση η οποία φιλοδοξούμε να γίνει ΘΕΣΜΟΣ, όπως σε άλλες Κωμοπόλεις η χωριά του Δήμου Ξηρομέρου μπορούν να γίνουν αντίστοιχες δράσεις  για  φωτογραφία , χορό, χορό, χορωδίες, ζωγραφική, ντοκιμαντέρ κ.α έχει στόχο να βρεθούν μαζί άνθρωποι με τα ίδια θεατρικά ενδιαφέροντα, να επικοινωνήσουν να δείξουν τη δουλειά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και το κυριότερο να φέρει τους περισσότερους συνδημότες μας κοντά στο θέατρο και ίσως  να δώσει έναυσμα σε κάποιους να τολμήσουν  να ασχοληθούν  με αυτό, και σε άλλους να ανακαλύψουν κρυμμένες πτυχές  της προσωπικότητάς  τους.  Θ α δώσει στους θεατές, εκτός από την διασκέδαση, την ευκαιρία  να προβληματιστούν, να συζητήσουν , να δουν ότι υπάρχουν διέξοδοι για τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Είναι θετικό ότι αυτή η προσπάθεια στηρίζεται από τη Δημοτική Αρχή και ελπίζω να τη στηρίξει και στο μέλλον γιατί αυτές οι Εστίες Πολιτισμού αναβαθμίζουν τον τόπο.


Αυτή η συνάντηση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα .Δε θα βαθμολογήσουμε τις θεατρικές ομάδες . Είναι ναι γιορτή στην οποία δίνεται η δυνατότητα έκφρασης συλλογικών  προσπαθειών. Ένας λόγος παραπάνω σ΄ αυτή την περίοδο της κρίσης , που σπρώχνει τους συνανθρώπους μας στην απομόνωση, το θέατρο είναι το αντίδοτο στην εσωστρέφεια, καλλιεργεί τη συλλογικότητα πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................