Δημήτρης Ντόκας: Μία συνάντηση με τον ποιητή Άρη Μπιτσώρη



    Ο Δημήτρης Ντόκας είχε σήμερα μια γοητευτική συνάντηση, με τον ποιητή και συγγραφέα Άρη Μπιτσώρη στο Καινούργιο Αγρινίου και αφηγείται:  

   Σήμερα είχα την χαρά να συναντηθώ με τον αξιόλογο δημιουργό, τον ποιητή και συγγραφέα, τον Άρη Μπιτσώρη. Ο συμπατριώτης μας εκπαιδευτικός, που έγινε ευρύτερα γνωστός απ’ την ενασχόλησή του με τα Πολιτιστικά και ειδικότερα με τιςέμμετρες, εύστοχες, καυστικές, σατιρικές, ευρηματικές…παρεμβάσεις του!!
     Με επισκέφτηκε στο Καινούργιο, όπου είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση για τα πολιτιστικά και ιδιαίτερα για την ποίηση…..........



      Ο Άρης Μπιτσώρης είναι ένας ακούραστος πνευματικός άνθρωπος, με πολύτιμη προσφορά στον πολιτισμό, ένας ολοκληρωμένος και έμπειρος Ποιητής κι όχι απλά «Λαϊκός Στιχουργός» όπως προτιμά ν’ αυτοαποκαλείται.  
   Επί τη ευκαιρία … σας παρουσιάζω κι ένα αξιόλογο έργο του. 
  «Μια απόπειρα έμμετρης διασκευής της αντιπολεμικής κωμωδίας Λυσιστράτη του Αριστοφάνη» με τίτλο «Αρσενικός ο Πόλεμος μα θηλυκιά η Ειρήνη»! 

     Ποιος είναι ο Άρης Μπιτσώρης… όπως αυτοβιογραφείται στοhttp://arisbitsoris.blogspot.gr/ που διατηρεί:
    «Μπαμπινιώτης της διασποράς, γεννημένος στο Μαρούσι Αττικής, μεγαλωμένος στην Αθήνα με Ξηρομερίτικη, όμως, ανατροφή, ο Α. Μπιτσώρης συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα του Ξηρομέρου ως μέλος του Δ.Σ. του Πολιτ. Συλλόγου Μπαμπίνης “ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΠΑΜΠΛΕΚΗΣ”. Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και εργάζεται ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Ζει στη Θεσσαλονίκη, αλλά το μυαλό και η καρδιά του βρίσκονται στη Μπαμπίνη, το Ξηρόμερο και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία.
    Με αγάπη για την παράδοση και αγωνία για το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας του, παρεμβαίνει «εμμέτρως πλην σαφώς» στις τοπικές εφημερίδες, σε λογοτεχνικά περιοδικά και στο οικολογικό περιοδικό «Βελανιδιά».Επίσης διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας “εν Μπαμπίνη”. Παράλληλα γράφει σάτιρες, στίχους για τραγούδια και έχει διασκευάσει, σε νεοελληνική απόδοση, στίχους αρχαίων ποιητών που περιέχονται στην Παλατινή Ανθολογία».

        Αγαπητέ δάσκαλε σου εύχομαι κάθε επιτυχία… στα έμμετρα όνειρά σου και γενικά στα πολιτιστικά σχεδιάσματά σου!
Τον σεβασμό μου… ΔΑΣΚΑΛΕ!
    Αν ήταν η πλειονότητα των δασκάλων …τέτοιοι ΔΑΣΚΑΛΟΙ, σαν ΕΣΕΝΑ!!!
    Τότε το σήμερα, δε θα ’ταν… σαν το βουρκωμένο μας αύριο!

Δημήτρης Ντόκας




Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................