Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης: «τα παιδιά ζωγραφίζουν...»



Της εκπαιδευτικού Καραποναρλίδου Μαρίας

       «Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο», λέει ένα τραγούδι και όταν οι στίχο γίνονται πράξεις, το αποτέλεσμα είναι τέλειο!!
      Ο Πικάσο έλεγε ότι χρειάστηκε να φτάσει 70 χρονών για να μπορέσει να ζωγραφίζει όπως ένα παιδί. Και αυτό γιατί οι ζωγραφιές των παιδιών εκπέμπουν ανεπανάληπτη αθωότητα και πλούσια φαντασία και μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με μια χρωματιστή χαρούμενη ματιά..........



       Άλλωστε, η ζωγραφική είναι ο βασικός τρόπος έκφρασης των παιδιών. Από τη στιγμή που είναι σε θέση να πιάσουν στο χέρι τους μολύβι και να καταγράψουν ένα ίχνος.
        Με τα πινέλα στα χέρια, με κέφι και χαμόγελο, οι μαθητές του σχολείου μας μεταμόρφωσαν τον εξωτερικό τοίχο του σχολείου τους, ζωγραφίζοντας καραβάκια, ήλιος, ψαράκια, δελφίνια, νησάκια και το αποτέλεσμα απλά εκπληκτικό!!!

     Το Δημοτικό Σχολείο Μπαμπίνης μπορεί να είναι μονοθέσιο, μπορεί να έχει λίγους μαθητές αλλά έχει περίσσια έμπνευση και δημιουργικότητα και σίγουρα με τέτοιες δράσεις θα είναι ένα σχολείο που θα αγαπούν οι μαθητές του!!


Απολαύστε το έργο των μαθητών στις φωτογραφίες που ακολουθούν:







Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................