Ο Αποστόλης Κομπλίτσης


Σήμερα ένιωσα ξαφνικά  και  εγώ  μια ποιητική διάθεση, αλλά  και  θύμο  για  όσα  βλέπουν  τα μάτια  μου και  ακούν  τα  αυτιά  μου. Σκιρτήματα  της  στερνής  μου γνώσης  ήρθαν στο μυαλό μου και αποφάσισα να τα μοιραστώ  μαζί σας. Στην κατά καιρού επικοινωνία που  έχω μαζί σας. Κάποιοι μου λέτε ότι δεν τα  πολύ καταλαβαίνετε αυτά που γράφω. 

Εγώ όμως ξέρω ότι με λίγη προσπάθεια μπορείτε εύκολα να αποκρυπτογραφήσετε  ακόμα και τους  ελάχιστους  υπαινιγμούς,  που καμιά φορά αφήνω για κάποια ζητήματα. Θα αρχίσω   μέρες που είναι με την επανάσταση του 1821 που οι  Έλληνες  εξεργέθηκανξεσηκώθηκαν ενάντια των Οθωμανών φεουδαρχών που τους είχαν 400 χρόνια υπό την κατοχή τους. Στην  εξέγερση των Ελλήνων πρωτοστάτησαν  και υποκίνησαν ‘Έλληνες μεγάλο αφέντες  που ζούσαν στο εξωτερικό αλλά και ντόπιοι ( Τσιφλικάδες αλλά και πολλοί  καπεταναίοι Αρματολοί  που είχαν τα δικά τους αρματολίκια). Σήμερα θα μπορούσαμε να τους πούμε αστική τάξη της  εποχής που ήθελε να διαμόρφωση  το δικό της έθνος-κράτος. Φυσικά οι φτωχοί και ακτήμονες-κυνηγημένοι-πεινασμένοι οι περισσότεροι ‘Έλληνες  ανταποκρίθηκαν σ’ αυτόν  τον ξεσηκωμό, και  πίστεψαν  ότι  θα ελευθερωθούν  πραγματικά  και  από τους Τούρκους και από τους Έλληνες . Γαιοκτήμονες  και  Μπέηδες  που  πολλές  φορές ασκούσαν πάνω τους την ίδια βία  με τους Τούρκους. Όμως ούτε το 1821 υπήρχε ομοψυχία , αλλά τότε μόνο υπήρχαν  Έλληνες  που δεν έβλεπαν με καλό μάτι την εξέγερση-επανάσταση και συνέχιζαν να υπερασπίζονται το κοινωνικό καθεστώς που είχαν επιβάλλει οι Οθωμανοί  και ο Σουλτάνος. Φυσικά  με το αζημίωτο, γιατί  ένιωθαν  ότι θα  χάσουν  τα προνόμια και το πλιάτσικο που έκαναν στο λαό με την στήριξη των Τούρκων. Έτσι  και τότε καλλιεργούσαν την μοιρολατρία  και  τρομοκρατούσαν τον κόσμο  με εκβιασμούς. Τους έλεγαν και τότε ότι ο ξεσηκωμός  και η διαφωνία εναντίων του  υπάρχοντος καθεστώτος είναι μάταιος και ότι θα οδηγηθούν στην καταστροφή. Μπροστά σε τέτοιους  εκβιασμούς από τότε και μέχρι σήμερα ο λαός μας έχει βρεθεί  πολλές φορές από τους  τσανακογλείφτες της εκάστοτε εξουσίας. Εξάλλου στην ιστορία όλα αυτά τα υποκείμενα γράφονται  από το λαό με μελανά χρώματα

Θέλω να σας εκφράσω την προσωπική μου πίστη και να σας πω ότι τελικά την ιστορία την γράφει ο λαός με αγώνα, ανυπακοή και απειθαρχία. Απέναντι στους νόμους και το δίκαιο που παράγετε από κατεχόμενες δυνάμεις , η επανάσταση των λαών είναι το όχημα που μπορεί  να πάει την κοινωνία τους μπροστά. Την απειθαρχία  και την ανυπακοή επέδειξαν οι ‘Έλληνες του ’21  απέναντι  στους Άρχοντες δυνάστες τους. Είχαν μαζί τους τον Κολοκοτρώνη, τον Διάκο, τον Καραισκάκη, τον Παπαφλέσσα, τον Ανδρούτσο και άλλους μεγάλους οπλαρχηγούς. Αποτέλεσμα της διχόνοιας και μοιρολατρίας ,αλλά και τα διαφαινόμενα  συμφέροντα των μεγάλο καραβοκύρηδων  τότε ήταν και η πτώση του Μεσολογγίου που  <<έπεσε>> τελικά από την πείνα και όχι από τους πολιορκητές τους, αλλά από τους ίδιους τους Έλληνες που είχαν τα καράβια διαφώνησαν για το ποιος  θα βγάλει τα περισσότερα χρήματα, με αποτέλεσμα να αφήσουν το Μεσολόγγι  αβοήθητο να λιμάζει από την πείνα και την αρρώστια. Φυσικά σήμερα ούτε δείγμα από Κολοκοτρώνη-Καραισκάκη-Μεσολογγίτες. Αυτό που γίνετε σήμερα είναι διαπιστώσεις, μεγάλες κουβέντες, υπερκαταναλωτισμός , αναξιοκρατία, και μην τολμήσεις και βγεις από το μαντρί σου σε έφαγε ο λύκος. Με λίγα λόγια ντόρος να γίνετε και το μαγαζί μας να πάει καλά… Οι δε άρχοντες και προύχοντες  ακολουθούν τις παλιές και καλές συνταγές από τότε. Το μόνο που τους ενδιαφέρει να μην χάσουν τα προνόμια, όπου οι ίδιοι επέβαλλαν και το κέρδος του χρήματος. Μας έχουν φλομώσει  στο ψέμα και προσπαθούν νυχθημερόν με τους πληρωμένους χαφιεδολόγους τους να μας τρομοκρατήσουν. Καταπατούν άρθρα του Συντάγματος και μαζί με όλα αυτά παράγουν  νόμους με συνοπτικές  αποφάσεις ,τους οποίους μας τους ονομάζουν Υπουργικές αποφάσεις  και  Προεδρικά διατάγματα !!!  Μας κλέβουν τους μισθούς και τα λεφτά μας με το έτσι θέλω. Ακόμα με την πολιτική τους και μας τους ανάπηρους μας καταπατούν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και ανθρώπινου πολιτισμού. Αυτοί  που δημιούργησαν στρατιές ψεύτικων αναπήρων, τώρα πετάνε στον σύγχρονο καιάδα της αδιαφορίας τους πραγματικούς ανάπηρους και το κοινωνικό κράτος. Είναι τόσο μεγάλο το θράσος τους που βγαίνουν στο γυαλί και λένε ότι όλα αυτά είναι για το καλό του λαού και της πατρίδας. 

Αυτοί είναι οι  Άρχοντες  που έχουμε σήμερα και  που είναι  σίγουρο ότι θα γραφτούν με μελανά γράμματα στην λίστα της ιστορίας. Της ιστορίας που άρχισε να καταγράφει ότι κάποιοι από αυτούς  το σωτήριο… έτος 2013 υποδέχτηκαν τον ΟΤΟ!!! Τον απεσταλμένο των Γερμανών μεγαλοαστών που ήρθε να συναντήσει  τους συμπατριώτες του Γερμανούς. Αυτούς  που εδώ και  κάμποσα χρόνια έχουν γίνει μπάστακες στο σβέρκο μας με την συναίνεση  βέβαια των δικών μας αρχόντων, οι οποίοι κοντεύουν  να μας εξαθλιώσουν και να μας  διαμελίσουν σαν κοινωνία και σαν χώρα. Τον υποδέχτηκαν με αγκαλιές και φιλιά καθώς και με κάποια χαζοχαρούμενα  κινούμενα  σχέδια. Υποδέχτηκαν οι άρχοντες τον ΟΤΟ που ήρθε να μας πει πόσο πολιτισμένοι είναι οι Γερμανοί  και πόσο πολύ αγαπάνε τους Έλληνες. ΑΥΤΟΙ όπου δυο φορές ως κράτος-έθνος στην ιστορία τους κατάσφαξαν και  κατέστρεψαν την ανθρωπότητα με δυο παγκόσμιους πολέμους. ΑΥΤΟΙ όπου με την υπεροψία και τον αυταρχισμό τους αλλά και με την εμμονή  που έχουν ότι εκείνοι είναι οι καλύτεροι  έφτασαν ότι οι υπόλοιποι λαοί τους ζηλεύουν!!! Πάντως οι αγκαλιές δεν πήγαν χαμένες, αφού ο ΟΤΟ και ο διορισμένος άρχοντας στην  χώρα μας, του έδωσαν τελικά χάντρες αλλά και καθρεφτάκια για να μπορούν  αυτοί  που τους υποδέχτηκαν να  γυαλίζονται μπρος και πίσω. Ευτυχώς υπήρξαν και Έλληνες που δεν δέχτηκαν τα δώρα. Και όλος τυχαίος τις μέρες της υποδοχής του ΟΤΟ  έφτασε στα σχολεία της περιοχής μας και σε άλλες  περιοχές  της  Ελλάδας   βοήθεια  από χαλασμένες κομπόστες φρούτων. Της έστειλαν είπαν οι άρχοντες της Ε.Ε να φάνε τα παιδιά μας. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα δάσκαλοι  που  αντιστέκονται και προστατεύουν την παιδεία και την γνώση όσο μπορούν, αλλά κατήγγειλαν αυτές τις αθλιότητες! Και μέσα σε όλα αυτά τα κακά και αλλοπρόσαλλα  θα πρέπει και εμείς να παραδειγματιστούμε  από τους δασκάλους μας και να έχουμε το νου μας. Καθώς έρχεται το καλοκαίρι, και προβλέπετε να είναι  προεκλογικό ( ευρωεκλογές και δημοτικές ) οι άρχοντες ετοιμάζονται να εξομολογήσουν στην περιφέρεια αυτούς που κρυφά ή  φανερά  θα κάνουν  τη   << βρώμικη δουλειά>>  όπως  την  λένε στην γλώσσα τους , δηλαδή το ξεσκαρτάρισμα στο εμπόρευμα για να μπορέσουν  οι άρχοντες να διαλέξουν  με την ησυχία τους. Θα μας ξαναθυμηθούν οι άνθρωποι τους, θα μας ξαναπούν ότι πρέπει να κάνουμε σύσκεψη για να  αναδείξουμε τα προβλήματα   τα προβλήματα  του τόπου μας. Θα μας ξαναθυμίσουν  την εργασία, τον πολιτισμό, τα γράμματα και ότι άλλο βάζει ο νους μας, και τέλος θα ξαναέρθουν οι λόγιοι και οι σοφοί του Αυγούστου. 

Με λίγα λόγια πατριώτες θα ξαναδούμε όλους αυτούς που το χειμώνα δεν προλαβαίνουν  να ανοιγοκλείνουν πόρτες στα διάφορα υπουργεία ζητώντας  ρουσφέτια και επιχορηγήσεις. Την Άνοιξη τρέχουν στο << Άγιο Όρος>>  για να εξαγνίσουν την ψυχή τους, και το καλοκαίρι σαν τους πραματευτάδες  τρέχουν  στις επαρχίες τους για να ‘’εξαγνίσουν’’  και  τις  ψυχές των επαρχιωτών.

ΤΡΟΜΑΞΤΕ ΤΟΥΣ

1 Απριλίου 2013

Κομπλίτσης  Αποστόλης 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................