Αγιογραφία στoν Άγιο Γεώργιο Πόρτας: Η έξοδος του Προφήτη Ιωνά από το κήτος!







Δείτε και θαυμάστε την εκπληκτική τοιχογραφία με την ιστορία του Ιωνά που βρίσκεται στο μοναστήρι Άγιος Γεώργιος Πόρτας Μπαμπίνης. Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου αποτελεί ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά δείγματα του Ξηρομέρου και είναι  καταστόλιστη με έξοχες αγιογραφίες στους τοίχους.


Η Ιστορία του Ιωνά

Ο Θεός έδωσε εντολή στον Ιωνά, να μεταβεί στη Νινευή, πόλη της Ασσυρίας για να κηρύξει για μετάνοια και να μιλήσει για προειδοποιήσει για την καταστροφή των Νινευιτών εξ αιτίας της ασέβειάς τους. Ο Ιωνάς όμως δεν υπάκουσε στην εντολή του Θεού και πήγε στη Θαρσείς, παραλιακή πόλη της Ισπανίας. Ενώ όμως ταξίδευε με πλοίο, ξέσπασε μεγάλη τρικυμία με μεγάλο κίνδυνο να βουλιάξει το πλοίο. Οι ναύτες έψαξαν να βρουν την αιτία της τρικυμίας και κατόπιν κλήρου θεώρησαν τον Ιωνά πως ήταν αυτός η αιτία. Τον έριξαν στη θάλασσα και αμέσως η τρικυμία σταμάτησε. Τον Ιωνά τον κατάπιε μεγάλο κήτος (Ψάρι), στην κοιλιά του οποίου παρέμεινε για τρεις ημέρες, προσευχόμενος στο Θεό. Την τρίτη ημέρα το κήτος ξέρασε τον Ιωνά στη στεριά. Εκεί ο Θεός του επανέλαβε την εντολή του για να μεταβεί στη Νινευή. Στη Νινευή ο Ιωνάς μίλησε για όσα του είπε ο Θεός και οι κάτοικοί της μετανόησαν, ζήτησαν συγχώρεση και ο Θεός δεν τους κατέστρεψε.

Φωτο: Αποστόλης Τζογάνης 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................