«Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά»: Ιόνια Οδός - Το Αγρίνιο ακόμη περιμένει! · Ο Σπύρος Γρίνος επαναφέρει το έργο που έχει βαλτώσει στις υποσχέσεις

 ·


«Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά»: Ιόνια Οδός - Το Αγρίνιο ακόμη περιμένει!

· Ο Σπύρος Γρίνος επαναφέρει το έργο που έχει βαλτώσει στις υποσχέσεις
Ένα έργο που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αναπτυξιακή προοπτική του Αγρινίου εξακολουθεί να βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Η κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό παραμένει ζητούμενο, χωρίς να υπάρχουν σαφές χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένες εξελίξεις που να οδηγούν στην υλοποίησή της.

Το θέμα έθεσε εκ νέου στη συνεδρίαση λογοδοσίας ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», Σπύρος Γρίνος, αναδεικνύοντας την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση και να κινηθούν επιτέλους οι διαδικασίες για ένα έργο που αφορά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.
Η σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό δεν αφορά μόνο την ταχύτερη μετακίνηση. Συνδέεται άμεσα με την επιχειρηματικότητα, την εμπορική δραστηριότητα, την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών, αλλά και τη συνολική αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής. Παρ' όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για το πότε και με ποιους όρους θα προχωρήσει η κατασκευή της.
Ο Σπύρος Γρίνος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για την πορεία της μελέτης Ράδου, ζητώντας να γίνει γνωστό εάν υπάρχει ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο, εάν έχουν προκύψει τεχνικά ή άλλα προβλήματα που εμποδίζουν την εξέλιξή της και ποιο είναι το συνολικό κόστος του έργου, συμπεριλαμβανομένων των απαλλοτριώσεων.
Παράλληλα, έθεσε το ζήτημα της εξέτασης εναλλακτικής λύσης, μέσω διαπλάτυνσης της υφιστάμενης εθνικής οδού, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση προς την κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υφιστάμενη μελέτη.
Το ζητούμενο, όπως προκύπτει από την παρέμβαση, είναι να μη μείνει το Αγρίνιο εγκλωβισμένο σε μια διαρκή αναμονή, χωρίς εναλλακτικές προτάσεις, συγκεκριμένες διεκδικήσεις και σαφή προοπτική υλοποίησης του έργου.
Η παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» επιμένει ότι τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου πρέπει να παραμένουν στην πρώτη γραμμή της δημόσιας συζήτησης. Η επαναφορά του θέματος από τον Σπύρο Γρίνο δεν ήταν μια τυπική παρέμβαση, αλλά μια υπενθύμιση ότι η πόλη δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την απουσία εξελίξεων σε ένα τόσο σημαντικό έργο.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................