Στον Αστακό «Πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία ημερίδα με θέμα «Ξηρόμερο: Δάσος, Δασικές πυρκαγιές, Κλιματική αλλαγή. Η αξία της Προστασίας των Ελληνικών Οικοσυστημάτων».


 Στον Αστακό πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία ημερίδα με θέμα: «Ξηρόμερο: Δάσος, Δασικές πυρκαγιές, Κλιματική αλλαγή. Η αξία της Προστασίας των Ελληνικών Οικοσυστημάτων».


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα Παρασκευή 29 Μαΐου 2026 και ώρα 12.00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Ξηρομέρου ο Δήμος Ξηρομέρου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αμφιλοχίας συνδιοργανώσανε  με επιτυχία ημερίδα που  με θέμα: ''Ξηρόμερο: Δάσος, Δασικές πυρκαγιές, Κλιματική αλλαγή. Η αξία της Προστασίας των Ελληνικών Οικοσυστημάτων”. Η εκδήλωση ανέδειξε τη σημασία της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων της περιοχής του Ξηρόμερο, καθώς και τις προκλήσεις που δημιουργούν οι δασικές πυρκαγιές και η κλιματική αλλαγή. Επιστήμονες, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες συζήτησαν για την πρόληψη των πυρκαγιών, τη βιώσιμη διαχείριση των δασών και την ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ελληνικά οικοσυστήματα στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο :

Τριανταφυλλάκης Ιωάννης – Δήμαρχος Ξηρομέρου.

Θανάσης Παπαθανασης  Βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

  Γεώργιος Δημητριάδης Δασάρχης Μεσολογγίου

Θεοχαρόπουλος Δημοσθένης – Δασάρχης Αμφιλοχίας.

Στην ημερίδα μίλησαν

1. Δημητρέλλος Γεώργιος, τ. Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Θέμα: “Δασικές πυρκαγιές: Επιπτώσεις στο Περιβάλλον και στον άνθρωπο-Κλιματική αλλαγή”.

2. Παντέρα Αναστασία, Καθηγήτρια, Τμήμα Δασολογίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θέμα: ‘’Δάσος βαλανιδιάς Ξηρομέρου: Ένα ζωντανό επιστημονικό εργαστήριο της φύσης”.

3. Κασβίκης Ιωάννης, Περιβαλλοντολόγος M.Sc., Προϊστάμενος Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, ΟΦΥΠΕΚΑ.

Θέμα: “Το Εθνικό Πάρκο Μεσολογγίου και οι Προστατευόμενες­­ Περιοχές της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας: Δράσεις Προστασίας”.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Αγρογιάννη Ελένη.








































Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................