Με χρηματοδότηση με 1,76 εκ ευρώ εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2021-2027 η ανάπλαση της Πλατείας Τζαβελλαίων
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2021-2027», η «Ανάπλαση – Ανάδειξη της Πλατείας Τζαβελλαίων στο Ανατολικό Τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου» με συνολικό προϋπολογισμό 1.765.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που έχει συμπεριληφθεί στην θεματική ΟΧΕ Διαδρομές Φύσης και Πολιτισμού Αιτωλοακαρνανίας, που αφορά τους Δήμους Αγρινίου – Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου – Ναυπακτίας – Θερμού.
Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει την Πλατεία Τζαβελλαίων και τις οδούς Αφροδίτης, Βαρέλα και συνδετήρια οδό μήκους περίπου 20 μ., δημιουργώντας τρεις ζώνες: κεντρικός άξονας δραστηριοτήτων, ζώνες κίνησης πεζών και ζώνες κίνησης οχημάτων.
Το έργο, με δικαιούχο τον Δήμο Ναυπακτίας, αφορά την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ανατολικού πυρήνα της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της προσβασιμότητας. Η παρέμβαση καλύπτει συνολική επιφάνεια 3.890 τ.μ. και περιλαμβάνει διαμορφώσεις και επιστρώσεις πλατείας, οδών και πεζοδρομίων, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών, ανακατασκευή και συμπλήρωση δικτύων απορροής και αποχέτευσης ομβρίων, ανάδειξη και ενίσχυση φύτευσης και άρδευσης χώρων πρασίνου, ηλεκτροφωτισμό πλατείας και περιμετρικών οδών με σύγχρονα φωτιστικά σώματα.
«Η ανάπλαση της Πλατείας Τζαβελλαίων αποτελεί μία ακόμη σημαντική παρέμβαση για την αναβάθμιση της Ναυπάκτου και την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις, δημιουργούμε έναν χώρο φιλικό για τους πολίτες και επισκέπτες, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία της πόλης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.