Το μονοπάτι των παιδιών στην Παναγούλα. Δεν το πιστεύεις ότι υπάρχει μία τόσο όμορφη διαδρομή δίπλα μας.


Πηγή: Σελίδα Facebook
Νέλλης Σκαρογιάννη.


Σε φανταστικό ταξίδι στην ιστορία του τόπου μας εξελίχθηκε για άλλη μια φορά ο, καθιερωμένος πλέον, περίπατος στο "Μονοπάτι των παιδιών" με οδηγό τον μοναδικό Γιάννη Παβέλη (J. Pavelis)!
Αφετηρία της διαδρομής η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μύτικα, όπου ποδηλατώντας μέσα από τον κάμπο του Βάρνακα και με τη φοβερή υποστήριξη με κρύα νερά του ακούραστου Λευτέρη Κατσαούνη, η ποδηλατική ομάδα έφτασε στην αφετηρία του μονοπατιού.

Εκεί περίμενε ένα δεύτερο γκρουπ περιπατητών, που είχαν έρθει με αυτοκίνητα.
Έπειτα από σύντομη εισαγωγή του Γιάννη στην αφετηρία, η ομάδα ξεκίνησε τον περίπατο-ορειβασία-σκαρφάλωμα-αναρρίχηση, συναντώντας σχεδόν σε κάθε βήμα μοναδικά αξιοθέατα όπως την πηγή Φουρνί, που το νερό αναβλύζει μέσα από ένα κοίλωμα του βράχου, την αρχαία στράτα της Ζάβιτσας ή αλλιώς Αλύζειος δρόμος, που χρησιμοποιούταν από τα αρχαία χρόνια μέχρι και πρόσφατα, τον αρχαίο Πύργο της Ζάβιτσας - Φρυκτωρία της Αρχαίας Αλυζίας, με τη μοναδική θέα στον κάμπο της Αλυζίας και στον θαλάσσιο δίαυλο μεταξύ Μύτικα και Κάλαμο.
Στο τέλος ξαποστάσαμε στο πανέμορφο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής που το επιμελείται κι αυτό ο Γιάννης!
Θαυμάσαμε τις ομορφιές του τόπου μας, γνωριστήκαμε μεταξύ μας και δημιουργήσαμε μια όμορφη κοινή ανάμνηση.
Για όσους δεν το έχουν κάνει και θέλουν σίγουρα θα υπάρξουν και νέες ευκαιρίες, αλλά η σήμανση του Γιάννη είναι τόσο λεπτομερειακή, που και μόνοι τους θα μπορέσουν να το περπατήσουν.
Εμείς του χρόνου θα δώσουμε και πάλι το παρόν!

































Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................