ΛΟΥΤΡΑ ΤΡΥΦΟΥ-ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

 


Λίγα λόγια για την περιοχή

Το χωριό είναι κτισμένο πάνω στα Ακαρνανικά όρη, σε υψόμετρο 520 μέτρων[2]. Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα δυτικά της Κατούνας και απέχει 50 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο και 90 από το Μεσολόγγι.

Η παλαιότερη μνεία στο χωρίο γίνεται το 1521, όταν 48 οικογένειες διέμεναν σε αυτό. Το σημερινό χωριό δημιουργήθηκε μετά την επανάσταση του 1821 από τη συνένωση των συνοικισμών Αλευρά, Παλιοχώρι και Πατερίτσα. Το 1912 με το ΦΕΚ 261Α - 31/08/1912 συστάθηκε κοινότητα Τρύφου.[4] Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου που ακολούθησε, τα βουνά γύρω από το χωριό ήταν καταφύγια ανταρτών. Οι Γερμανοί έκαψαν 40 από το 150 σπίτια του χωριού.

Η περιοχή "Βάλτος Τρύφου/Κατούνας", δυτικά του χωριού, η οποία είναι "ένα ορεινό έλος γλυκού νερού με πυκνούς καλαμιώνες που περιβάλλεται από φυλλοβόλο δάσος" έχει χαρακτηριστεί Βιότοπος CORINE[5]. Στα βορειοδυτικά, στην περιοχή γνωστή και ως Λουτρά Τρύφου, αναβλύζουν οι ιαματικές πηγές του Αγίου Βαρβάρου και λίγο πιο χαμηλά κατά μήκος του ποταμιού της Νήσσας μπορεί ο επισκέπτης να δει μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες ανάμεσα σε περιοχή με πυκνή βλάστηση. Η κεντρική εκκλησία του χωριού είναι ο Άγιος Νικόλαος.

ΠΗΓΗ.https://el.wikipedia.org














Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................