Ραβανί παραδοσιακό | Το γλυκό της γιαγιάς που ξυπνά αναμνήσεις

 

Με απλά υλικά που βρίσκονταν σε κάθε νοικοκυριό, όπως λάδι, νερό, βανίλιες, ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι, κανέλλα, σουσάμι, αμύγδαλα και αλεύρι, η κυρία Βελισσαρία μας έδειξε την τέχνη της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής. Μας μίλησε για τις εποχές που το σιμιγδάλι ήταν δυσεύρετο και το ραβανί γινόταν μόνο με αλεύρι, αλλά και για τις δυσκολίες και τις χαρές της ζωής στο χωριό. Παρακολουθήστε τη διαδικασία βήμα-βήμα, από το ανακάτεμα των υλικών στην κατσαρόλα μέχρι το ψήσιμο στο φούρνο και το τελικό γαρνίρισμα με ζάχαρη. Ένα γλυκό που μας θυμίζει τις γεύσεις και τις ιστορίες του παρελθόντος, φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι. Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας για να ανακαλύψετε κι άλλες παραδοσιακές συνταγές και ιστορίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................