Ξηρομερίτικος τραχανάς 
 
Κρατάνε τη παράδοση ακόμη στο Ξηρόμερο ποιο συγκεκριμένα στη Μπαμπίνη Ξηρομέρου ''Απλώσανε τραχανά'' με τα ποιο αγνά υλικά   αλεσμένο καθαρό σιτάρι γάλα πρόβειο και μεράκι . Βράσιμο σε καζάνι και άπλωμα σε τραπεζομάντηλα η σε σεντόνια για να λιαστεί.  Τροφή με υψηλή διατροφική αξία 
 
 
                              
                          
 
  
 
 
 
 
 
 
 
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.