Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες για την λελογισμένη κατανάλωση του νερού. Όχι στην σπατάλη.


https://www.dimosxiromerou.gr/nea

 Ημερομηνία 20/6/2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
Θέλουμε να εφιστήσουμε προς τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρυ, την προσοχή στην κατανάλωση του νερού ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού. Καταναλώνουμε το αγαθό του νερού με σύνεση. ΟΧΙ σπατάλη του νερού. Προηγείται η χρήση του στο σπίτι (οικιακή) και μετά το πότισμα των περιβολιών και των ζώων. Αποφεύγουμε όσο μπορούμε καταναλώσεις νερού για πλύσιμο οχημάτων και σκαφών, πάντα με μέτρο χωρίς να αφήνουμε το νερό ανοικτό.

Ο άνυδρος χειμώνας που πέρασε, χωρίς χιόνια και πολλές βροχές και οι καιρικές συνθήκες της καλοκαιρινής περιόδου που διανύουμε (υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία κλπ.), σε συνδυασμό με την καθιερωμένη έλευση στον Δήμο Ξηρομέρου μεγάλου αριθμού συγγενών μας, συμπολιτών μας, κατοίκων μας, αλλά και επισκεπτών, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επιβάλλουν όλοι μας, να φροντίζουμε ώστε να υπάρχει επάρκεια νερού για την ύδρευση και τις οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Ασφαλώς και είναι γνωστή σ' όλους, η υποχρέωση να διαχειριζόμαστε ορθολογικά το νερό που πίνουμε, να μην το καταναλώνουμε υπερβολικά και αλόγιστα, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, να μην το καταναλώνουμε για άρδευση περιβολιών, κήπων, για κατάβρεγμα δρόμων, για πλύσιμο αυτοκινήτων ή για άλλες χρήσεις και να το προστατεύουμε, ώστε να φθάνει για να πίνουμε και να εξυπηρετούμε τις απαραίτητες οικιακές και προσωπικές μας ανάγκες.
Η υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό.
 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................