Παπαδάτου Ξηρομέρου. Γιορτάζει την ανακομιδή λειψάνων του Πολιούχου Αγίου Νικολάου.

 

Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου πολιούχου του χωριού. 

Tην εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού πανηγύρισε η Ενορία του Αγίου Νικολάου Παπαδάτου Ξηρομέρου 


Την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.      
Το πρωί της  Δευτέρας 20 Μαΐου 2024 τελέστηκε  η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Μιλώντας στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του, γιατί ιερούργησε για πρώτη φορά στο όμορφο αυτό χωριό του Δήμου Ξηρομέρου. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, τους πιστούς, για την συμμετοχή τους στην Θεία Λειτουργία. Ευχαρίστησε τους Ιερείς που συλλειτούργησαν μαζί του, τον πρώην Εφημέριο της Ενορίας π. Βασίλειο Φέσσα και τον νυν Εφημέριο, π. Εφραίμ Μπισμπίκη, τον οποίο επαίνεσε για το αθόρυβο και ταπεινό έργο του, καθώς και όλα τα στελέχη της Ενορίας και ιδιαιτέρως την χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών, που απέδωσε θαυμάσια τους ύμνους 

Εκ μέρους των Ιερέων τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό προσφώνησε ο πρώην Εφημέριος της Ενορίας και Κτίτωρ του Ιερού Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειος Φέσσας. Ο Σεβασμιώτατος τον ευχαρίστησε θερμά και θέλοντας να επιβραβεύσει το ενοριακό έργο του νυν Προϊσταμένου, π. Εφραίμ του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και του ευχήθηκε να συνεχίσει με την ίδια ταπείνωση το έργο του και να παραμένει απλός και συγκαταβατικός στη ζωή και την διακονία του.

Μετά από πρόσκληση του εφημέριου του ναού π. Εφραίμ Μπισμπίκη  και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου παρέστησαν και συλλειτούργησαν: ο π. Βασίλειος Φέσσας κτίτορας του ναού, ο οποίος  ήταν εφημέριος στο χωριό όταν κατασκευάσθηκε και είχε δώσει την ψυχή του για την αποπεράτωσή του, με την βοήθεια όλων των χωριανών, ο π. Γεώργιος Φλώρος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ευαγγελιστού Φυτειών, ο π. Γεώργιος Παππάς, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ο π. Δημήτριος Χαμαλέτσος εφημέριος Ιερού Ναού Εσοδείων της Θεοτόκου  Κωνωπίνας, ο Ιερομόναχος π. Νικόδημος Ζαβογιάννης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μαχαιράς, καθώς και δύο διάκονοι. 

Φέτος συμπληρώθηκαν  49 χρόνια από την ημερομηνία εγκαινίων του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ που είχαν πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 1975. 

Την εορτή του Αγίου Νικολάου και του χωριού τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νικόλαος Κατσακιώρης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παπαδάτου, Αποστόλης Γαλαζούλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας, Δημήτριος Γαλαζούλας, ο Διευθυντής Ασφαλείας Ακαρνανίας, Μιχάλης Τζακώστας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, Ευστάθιος Ντζέμος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, Βασίλειος Φλώρος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ξηρομέρου, Σωτήρης Γερόλυμος, Ιωάννης Φλωρόπουλος, Ιωάννης Χρόνης και Θωμάς Ρετούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου, Γιώργος Γκούμας, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Παπαδάτου, Ιωάννης Σκεπετάρης και Νίκος Ζαρέντης, π. Πρόεδρος, κ.α.
Μετά το τέλος της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Πρόεδρος του χωριού Αποστόλης Γαλαζούλας προσέφερε στους καλεσμένους αναψυκτικά, καφέδες και τους ευχαρίστησε για την τιμή να παρευρεθούν στον εορτασμό του Πολιούχου του χωριού.

Τις εορταστικές εκδηλώσεις επιμελήθηκαν ο Εφημέριος του Ιερού Ναού ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Παπαδάτου, π. Εφραίμ και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια .

Και του χρόνου με υγεία έχοντας προστάτη τον Άγιο Νικόλαο

























































































































Φωτο: Μπαμπίνη ΙΝ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................