ΝΤΙΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΑΚΑΤΟΥ-Για την γιορτή της Γυναίκας

 


Από που να αρχίσω… Ωραία σαν την Ελένη, Μάγισσα σαν την Κίρκη, Πιστή σαν την Πηνελόπη, μάνα σαν τη Θέα Δήμητρα, Κόρη σαν την Περσεφόνη, πότε με ένα μήλο ανά χείρας πότε με ένα μίτο! Μα πάντα της Έξυπνη… Δεν συμπεριλαμβάνετε σε μύθους αλλά είναι κινητήριος δύναμη του Μύθου!


Προϊστορικά ειδώλια την απεικονίζουν έγκυο σαν θεότητα πριν μάθει το αρσενικό την συμβολή του στη θεάρεστη αυτή πράξη! Έτσι, λοιπόν, η Ελένη του Μενέλαου περιμένει τον Πάρη, η Κίρκη φυλακίζει τον Οδυσσέα, η Αριάδνη σώνει τον Θησέα και η Παναγία τίκτει τον Χριστό! Δεν υφίσταται ζήτημα ισότητας αλλά ζήτημα διαφορετικότητας! Γυναίκα διαφορετική Ανατομικά, εγκεφαλικά, υπαρξιακά! Τίποτα το ανώτερο τίποτα το κατώτερο! Απλά ξεχωριστό, γυναίκα σύγχρονη, γυναίκα επιθυμητή, γυναίκα μόνη, γυναίκα φοβισμένη! Γυναίκα «επίθετο κοσμητικό», γυναίκα υποκείμενο εντυπωσιασμού! Γυναίκα αντικείμενο υποστήριξης. Μα τι ζητάει μια γυναίκα; Τον σεβασμό της ανθρωπότητας για όσα κυοφορεί στο απύθμενο μέσα της και στην κατά τ’ αλλά ακατανόητη φύση της… μια φύση που απλά Κυοφορεί!

χρόνια πολλά στη μάνα, τή σύζυγό , τήν εργαζόμενη, την άνεργη, την μοναχική, τή φίλη , τή γιαγιά... Τόσοι πολλοί ρόλοι και υποχρεώσεις ! Σήμερα προσπαθήστε να δώσετε χώρο στη μέρα σας καί νά σκεφτείτε εσάς.....
Με σεβασμό καί αγάπη!

ΠΗΓΗ. facebook

Ντίνα Σταμουλακάτου

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................