Δυναμική παρουσία των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Διεθνή Έκθεση SIAL Paris 2024

 


Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να προβάλλει δυναμικά τα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της στην διεθνή σκηνή, με την επιτυχημένη συμμετοχή της στην SIAL Paris 2024, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στη βιομηχανία τροφίμων. Η φετινή έκθεση γιόρτασε τα 60 της χρόνια, συγκεντρώνοντας συμμετέχοντες από 130 χώρες, με πάνω από 7.500 εκθέτες και 8.000 αγοραστές σε περίπου 10 διαφορετικούς τομείς προϊόντων αγροδιατροφής.







Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσωπήθηκε επάξια από 11 επιχειρήσεις, οι οποίες παρουσίασαν αγροδιατροφικά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Την ΠΔΕ και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, εκπροσώπησε στην έκθεση ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Γεώργιος Κοντογιάννης.

Κατά την επίσκεψή του στους χώρους της έκθεσης, ο κ. Κοντογιάννης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία, συγκεκριμένα με τον Νικόλαο Μπέλια, Γενικό Σύμβουλο, και τον Μάριο Μαθιουδάκη, Σύμβουλο, καθώς και με την Κατερίνα Μανάλη, Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δρ. Μαρίνο Γιαννόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Enterprise Greece, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες προβολής των αγροδιατροφικών προϊόντων της Δυτικής Ελλάδας στις αγορές του εξωτερικού. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους καταξιωμένους σεφ, Ντίνα Νικολάου και Βαγγέλη Δρίσκα, για την βέλτιστη προβολή των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας μέσω της γαστρονομίας.

Ο κ. Κοντογιάννης κατά την επίσκεψη και παρουσία του στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους εκθέτες για τις πιθανές συνεργασίες, τις εμπορικές συμφωνίες για την τόνωση της εξαγωγικής κατεύθυνσης των προϊόντων και τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις. 

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην SIAL Paris 2024 υπογραμμίζει τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προώθηση των υψηλής ποιότητας προϊόντων και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων στις διεθνείς αγορές, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία των παραγωγών.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................