Θανάσης Παπαθανάσης: Στην πρώτη γραμμή για την αποκατάσταση των ζημιών από την καταιγίδα “Cassandra”

 


 

«Με δραματικές επιπτώσεις η καταιγίδα "Cassandra" έπληξε την περιοχή του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές και την απώλεια ενός συνανθρώπου μας. Οι σκέψεις μου βρίσκονται δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος και στις οικογένειες που έχουν πληγεί και που αντιμετωπίζουν αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία» ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

 

«Από την πρώτη στιγμή μετά την επέλαση της καταστροφικής καταιγίδας «Cassandra» με τις σοβαρές επιπτώσεις, τις ζημιές σε οικίες και επιχειρήσεις και τις καταστροφές σε υποδομές είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τους Δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.


Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή για να περάσουμε γρήγορα στην αποκατάσταση των ζημιών και να προσφερθεί η βοήθεια που χρειάζονται οι συμπολίτες μας

Είναι πρωταρχική μας προτεραιότητα να εξασφαλίσουμε την άμεση αποκατάσταση των υποδομών, να προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια σε όλους όσους επλήγησαν και να εργαστούμε συλλογικά για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Η έκταση της φυσικής καταστροφής επιβάλλει την απόλυτη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων και την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

 

Ο κ. Παπαθανάσης συναντήθηκε άμεσα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης κσι Πολιτικής Προστασίας κ. Τριαντόπουλο, όπου συζητήθηκαν οι ανάγκες των πληγέντων και οι δυνατές λύσεις για την άμεση αποκατάστασή τους. Ο κ. Παπαθανάσης τόνισε τη σημασία της ταχείας ανταπόκρισης και συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες βοήθειες στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν. Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος εξέφρασε τη δέσμευση της κυβέρνησης να κινητοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους και να υποστηρίξει τις τοπικές αρχές στην προσπάθεια αποκατάστασης.



«Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, παραμένουμε ενωμένοι, κατανοώντας ότι η ενότητα και η συλλογική δράση είναι το κλειδί για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα προς την κατεύθυνση της πλήρους αποκατάστασης των ζημιών, των αποζημιώσεων για τους συμπολίτες μας που επλήγησαν αλλά και την προστασία της ζωής και των περιουσιών των συμπολιτών μας» κατέληξε ο κ. Παπαθανάσης μετά τη συνάντηση με τον Υφυπουργό.



 


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................