Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Βασιλόπουλου, στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά»

 



Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», επισκέφτηκε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Τον υποδέχθηκε και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου, ο Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου, Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Εμίρης.


Ο κ. Βασιλόπουλος, συζήτησε με τον Πρόεδρο για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο ερευνητικό τους έργο αλλά και για θέματα περαιτέρω ανάπτυξης και στήριξης της έρευνας. Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκε και η κατασκευή του νέου κτιρίου στην Πάτρα, όπου θα φιλοξενεί χώρους διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, χώρους εργαστηρίων και εκπαίδευσης, θα ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες του Ερευνητικού Κέντρου «Aθηνά» και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκατ. ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Το «Aθηνά», εδώ και 35 χρόνια προωθεί την έρευνα και καινοτομία και είναι το μοναδικό Ερευνητικό Κέντρο στη χώρα, με αποκλειστικό προσανατολισμό τις τεχνολογίες και εφαρμογές της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.Διεξάγει έρευνα στον πυρήνα των τεχνολογιών αυτών, καθώς και σε περιοχές όπου οι τεχνολογίες συναντώνται με άλλες επιστήμες ή ανθρώπινες δραστηριότητες.

Μετά το τέλος της επίσκεψης του κ. Βασιλόπουλου, ο Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου, δήλωσε:«Mε μεγάλη χαρά, υποδέχτηκα σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη , με τον οποίο έχουμε συχνά συζητήσει θέματα έρευνας και ανάπτυξης στην Δυτική Ελλάδα. Σήμερα, εστιάσαμε σε ορισμένα έργα που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν άμεσα, καθώς και στις επόμενες κινήσεις διάχυσης και επικοινωνίας των αποτελεσμάτων μας προς το ευρύ κοινό».

Ο Αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε τον κ.Εμίρη και εξήρε το έργο που επιτελείται στο Ερευνητικό Κέντρο «Aθηνά», τονίζοντας ότι: «Οι προκλήσεις της εποχής, μέσω των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Ψηφιακών Επιστημών, συνδυάζονται με νέες ευκαιρίες και πρωτοφανείς δυνατότητες ανάπτυξης καινοτόμων έργων, όπως η κατασκευή του νέου κτιρίου στην Πάτρα, που θα ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες του Ερευνητικού Κέντρου «Aθηνά».Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση αλλά και ενίσχυση τόσο της επιστημονικής κοινότητας, όσο και της οικονομίας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας. Στόχος όλων, πρέπει να είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων αυτών, ώστε οι νέοι επιστήμονες να μένουν και να διαπρέπουν στη χώρα μας.Υπό αυτό το πρίσμα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας επενδύει σε αναπτυξιακά έργα όπως η κατασκευή νέου κτιρίου στην Πάτρα που θα ενισχύσει τις δυνατότητες του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, προσφέροντας τη δυνατότητα στους ερευνητές να αξιοποιήσουν σύγχρονες υποδομές και πόρους, για να προωθήσουν την καινοτομία και να εμβαθύνουν την ερευνητική τους δραστηριότητα ».





.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................