Συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου, σε πρόγραμμα Erasmus+ 2024, κινητικότητας εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων.

 


Αστακός, 18/09/2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συμμετοχή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας σε πρόγραμμα Erasmus+ 2024       κινητικότητας εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων


Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγκρισης αιτήσεων επιχορήγησης ERASMUS+ της Δράσης KA122-ADU - Short-term projects for mobility of learners and staff in adult education (KA122-ADU) Round 1  στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων Erasmus+ 2024, με ιδιαίτερη χαρά και ενθουσιασμό πληροφορηθήκαμε την επιτυχία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου να ενταχθεί στο πρόγραμμα Erasmus+ 2024. Η επιτυχία αυτή αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της ποιότητας και της αφοσίωσης της Διεύθυνσης και του εκπαιδευτικού προσωπικού  του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ξηρομέρου.

Η έγκριση του σχεδίου που υπέβαλε το Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας Ξηρομέρου με τίτλο S.E.A. (Save the Environment Actions) περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση υλοποίησης του σχεδίου κινητικότητας 20 εκπαιδευομένων και 4 εκπαιδευτικών που θα διαμείνουν για διάστημα δέκα ημερών στη Μάλτα, ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε., για να υλοποιήσουν δραστηριότητες για το περιβάλλον, φιλοξενούμενοι του οργανισμού ESE MALTA σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Nature Trust FEE Malta. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+2024 θα προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους του Σχολείου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και να αναπτύξουν νέες δεξιότητε , ενεργητική εμπλοκή των εκπαιδευόμενων στη εκπαιδευτική διαδικασία, ανεξάρτητα από το κοινωνικό-οικονομικό-πολιτισμικό περιβάλλον από το οποίο προέρχονται και τις γνωστικές τους δομές και λειτουργίες.  Να πετύχουν τη βελτίωση γνώσεων, στάσεων και αντιλήψεων για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη, καθώς και τη δικτύωση του οργανισμού μας και την απόκτηση πολύτιμης εμπειρίας για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων με οδηγό τα πρότυπα ποιότητας του Erasmus+.  Επομένως θα προαχθεί ένα πιο δημιουργικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον  μάθησης για τους μαθητές  μας και θα ενισχυθεί η εξωστρέφεια του σχολείου μας.

 Ως Διεύθυνση του σχολείου επιθυμούμε να ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία και δημιουργικότητα στις νέες δραστηριότητες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2024. Η δέσμευση των  εκπαιδευτικών του σχολείου και η αφοσίωσή τους στην εκπαιδευτική τους αποστολή αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας.


Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................