Κώστας Καρπέτας για υπογειοποίηση τρένου: Η Περιφερειακή Αρχή αδρανεί, αφήνοντας τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


27/09/2024



Κώστας Καρπέτας για υπογειοποίηση τρένου: Η Περιφερειακή Αρχή αδρανεί, αφήνοντας τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες


Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας, αναφορικά  με το έργο υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα έκανε την εξής δήλωση:

 «Είναι πλέον πασιφανές, ότι η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη έχει εγκαταλείψει εντελώς το ζήτημα της υπογειοποίησης του τρένου στην Πάτρα. 


Παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις χρηματοδότησης από τον μηχανισμό “Συνδέοντας την Ευρώπη” (CEF 2), και τις δηλώσεις των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη για ανάληψη πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση υλοποίησης του αιτήματος της Πάτρας, μέχρι τώρα καμία ουσιαστική πρωτοβουλία δεν έχει ληφθεί. 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Ευ. Καραχάλιου, σύμφωνα με τις οποίες αν και έχει ζητήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτ. Φαρμάκη για το θέμα της υπογειοποίησης, ακόμη περιμένει…. 

Την ίδια ώρα, η ΕΡΓΟΣΕ ομολογεί πως γίνεται επανασχεδιασμός του έργου, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό ποια λύση θα προκριθεί, ενώ ταυτόχρονα αναβάλλεται η υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης για το 2025.

Αυτό που βλέπουμε είναι μια προσπάθεια να φέρουν την τοπική κοινωνία προ τετελεσμένων, ώστε να αποδεχθεί την επιφανειακή χάραξη της γραμμής, η οποία θα διαιρέσει την πόλη στα δύο. 

Η Πάτρα δεν χρειάζεται άλλα τείχη! Το τρένο πρέπει να υπογειοποιηθεί από το Ρίο μέχρι το λιμάνι, όπως εκφράστηκε ξεκάθαρα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. 

Η Περιφερειακή Αρχή σιωπά, αφήνοντας τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες. Το ζήτημα είναι πλέον να αναληφθούν πρωτοβουλίες άσκησης πίεσης με τους φορείς της πόλης ενωμένους, ώστε να προωθήσουμε την υπογειοποίηση πριν να είναι αργά».
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................