ΞΗΡΟΜΕΡΟ : Το θέμα του νερού στη μέγγενη του πολιτικού κόστους και των ψήφων. Γράφει -Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 Όσοι  είχαν την τύχη, ή την ατυχία να παρακολουθήσουν την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πιστεύω ότι, πλέον, δεν θα έχουν την  παραμικρή αμφιβολία     ότι το μείζον πρόβλημα του νερού, τόσο όσον αφορά στην ποιότητά του όσο και στις παράνομες συνδέσεις, δεν θα λυθεί- τουλάχιστον στο ορατό μέλλον. Φυσικά αναφέρομαι στους νουνεχείς και  λογικά σκεπτόμενους  Ξηρομερίτες και όχι στους ''κλακαδόρους ''και  φανατικούς οπαδούς της κάθε πλευράς, Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης.


Παρακολουθώντας την συζήτηση πείστηκα και δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί στο ορατό μέλλον γιατί εμπίπτει στη λογική του πολιτικού κόστους και στην αποκομιδή κερδών σε ψήφους τόσο για τη Συμπολίτευση, όσον και για την Αντιπολίτευση. Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση έδειξαν καθαρά το λαϊκίστικό τους πρόσωπο και η όλη τακτική και οι τοποθετήσεις τους ως παρατάξεις και ως Δημοτικοί  Σύμβουλοι δεν ήταν παρά υποκριτικές.      

Για κλέφτες  νερού μίλησε ο Αντιδήμαρχος    κ. Γερόλυμος και δέχθηκε τη σφοδρή και λαϊκίστικη κριτική από τον Αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσηςκ. Γαλούνη που ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να ανακαλέσει   γιατί προσβάλλει τους Δημότες.

Είναι από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με τον κ. Γερόλυμο. Κάποιος που κλέβει νερό, τι είναι δωρητής νερού , ή κλέφτης ;   Οι πάντες γνωρίζουμε, σε αυτόν τον τόπο, ότι κάποιοι κλέβουν νερό με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αλλά αυτοί, που κλέβουν, προφανώς δεν είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες,  αλλά κάποιοι που ποτίζουν  τις καλλιέργειές τους, ή  χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες νερού στις δραστηριότητές τους. Είναι αυτοί, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το νερό αλλά δεν το κάνουν γιατί εκμεταλλεύονται το αισχρό καθεστώς της ανομίας και ασυδοσίας, που έχει εδραιωθεί στο Ξηρόμερο και, καθώς φαίνεται, δεν θα διαταραχθεί, εκτός και εάν η Εισαγγελική Αρχή ''βγάλει το φίδι από την τρύπα''. Κλέφτες είναι αυτοί, που αποκομίζουν κέρδη από την χρήση του νερού και όχι εκείνοι, που έχουν ελάχιστη κατανάλωση, όπως οι γιαγιάδες και οι παππούδες, ή οι Αθηναίοι, που έρχονται για ελάχιστες ημέρες το χρόνο στα σπίτια τους.

Λοιπόν, μη βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι άπαντες,  αλλά θα πρέπει να εστιάσουμε στους κλέφτες και μόνον.   

Αλλά τι υποκρισία του κ Δημάρχου ... Μίλησε για κατάλληλο προς πόσιν νερό, επικαλούμενος τις μετρήσεις, αλλά ο ίδιος, όπως όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο έπιναν προκλητικά νερό εμφιαλωμένο. Αφού κ. Δήμαρχε το νερό είναι πόσιμο γιατί χθες, πίνατε νερό εμφιαλωμένο και όχι νερό από την βρύση του Δήμου ; Και μάλιστα κατά τη διάρκεια  συζήτησης, που αφορούσε και την ποιότητα του νερού ;     

 Και το άλλο ; Ακούσαμε χθες, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι  οι Ξηρομερίτες είναι ''βιτσιόζοι'' και πίνουν νερό από το βυτίο ή εμφιαλωμένο. Αυτά και άλλα   ευτράπελά συνέβησαν    στη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία πιστεύω ήταν η χειρότερη από όλες τις συνεδριάσεις, που παρακολουθώ, επισταμένως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.              Και στην χθεσινή συνεδρίαση οι περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι τήρησαν , όπως πάντα, σιγήν ιχθύος, και η παρουσία τους εξαντλήθηκε στην ψηφοφορία. Κρίμα....

Και σαν να μην έφτανα όλα αυτά ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Μπαμπούρης έκανε ολομέτωπη επίθεση, έστησε, κατά το κοινώς λεγόμενο,  στα τρία μέτρα την Χριστίνα Ταπραντζή, Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής του, γιατί έκανε ''το λάθος''  να ζητήσει κάποια συνεδρίαση του ΔΣ να πραγματοποιείται σε ημέρες, που εξυπηρετούν και την ίδια καθότι εργάζεται, απ ότι γνωρίζω, σε ιδιωτική εταιρεία στην Αθήνα.

Ο κ. Μπαμπόυρης επισήμανε ότι δικαιούται να πάρει άδεια ως Δημοτικός Σύμβουλος, με βάσει τις κείμενες διατάξεις.

Στον καλό φίλο Κώστα του διέφυγε μια ουσιώδης λεπτομέρεια. Ότι δηλαδή στον ιδιωτικό τομέα χάνει κάποιος την θέση εργασίας του εάν λείπει έστω και μία ημέρα για λόγους που δεν έχουν σχέση με την υγεία . Είναι η συγκυρία τέτοια, που κάποιος μπορεί να διακινδυνεύσει την θέση εργασίας του, όταν μάλιστα έχει οικογένεια και παιδιά;

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................