ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ: Για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων στις Φυτείες Ξηρομέρου



Με αφορμή την παρακάτω δημοσίευση (ΕΔΩ)θα ήθελα να εκφράσω την άποψη μου γενικότερα ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων και ειδικότερα την λειτουργία του δημοτικού σχολείου Φυτειών. Είναι πραγματικότητα ότι το Δημοτικό σχολείο Φυτειών λειτουργούσε και λειτουργεί έως και σήμερα με τον καλύτερο τρόπο χωρίς να υπάρχει κάποια έλλειψη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία στα αστικά κέντρα, ωστόσο με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ενημερωθήκαμε ότι μπορεί να υπάρξει υποβάθμιση του σχολείου μας από 6/θέσιο σε 4/θέσιο, κάτι το οποίο αν συμβεί θα έχει πολλές αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές του σχολείου. 


Είναι λυπηρό για το χωριό όπου ζουν μόνιμα πολλές νέες οικογένειες να μην μπορεί να υπάρξει μια ουσιώδη λύση ώστε να ανασταλεί το πρόβλημα, αν δεν μπορεί τουλάχιστον να επιλυθεί άμεσα. Δεν μπορούμε να το αφήνουμε στην τύχη του. Θα παρακαλούσα όλους τους ιθύνοντες να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα και να το δουν με ιδιαίτερη προσοχή καθότι σε οποιοδήποτε πρόβλημα , υπάρχει και η λύση του. Όπως πληροφορηθήκαμε τα δυο μονοθέσια Δημοτικά σχολεία που λειτουργούν στα διπλανά χωριά μας εκ των πραγμάτων δεν θα υπάρχει η συνέχιση τους. O αριθμός μαθητών δεν επαρκεί για την συνέχιση των σχολείων αυτών, με αποτέλεσμα το κλείσιμό τους την επόμενη χρονιά.Γιατί λοιπόν να μην ενσωματωθούν οι μαθητές των σχολείων αυτών στο Δημοτικό σχολείο Φυτειών ώστε αφενός να μην υποβαθμιστεί το δημοτικό σχολείο Φυτειών και αφετέρου να λειτουργήσει ένα 6/θέσιο σχολείο κανονικά με όλες τις προβλεπόμενες παροχές ενός πλήρους εξοπλισμένου σχολείου με ολοκληρωμένη εκμάθηση?

Τέλος, αυτό συνεπάγεται και με την μετ’ έπειτα εύρυθμη λειτουργία των Γυμνασίου και Λυκείου Φυτειών.

ΥΓ: Να αναφέρω ότι όταν ένα σχολείο υποβαθμιστεί,δεν μπορεί να αναβαθμιστεί ξανά!!!

ΠΗΓΗ: facebook

 Fwteinh Palioura



Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................