Παναγιώτης Ηλ. Χολής. Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Παρακολουθήσαμε χθες τη νέα θεατρική παράσταση των μαθητών Αστακού, ΝΕΦΕΛΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ.
Η Θεατρική ομάδα των μαθητών κλείνει φέτος τα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Κύριος εμπνευστής και ακούραστος "εργάτης" της θεατρικής ομάδας, που υπό την σκηνοθετική του καθοδήγηση διέπρεψε αυτά τα 25 χρόνια, είναι ο καθηγητής φιλολογίας κύριος Λάμπρος Πιτσούλιας.

Ένας εθελοντής "υπηρέτης" του πολιτισμού που ακούραστα και επίμονα προσφέρει, χωρίς κανένα υλικό όφελος, μαθήματα πολιτισμού, συμπεριφορών, σκέψης και εμπλουτίζει της ανθρώπινες αξίες.
Να είναι καλά και να συνεχίσει να προσφέρει. Τον ευχαριστούμε θερμά.
Στα 25 αυτά χρόνια οι θεατρικές ομάδες πήραν βραβεία αξιών, πρωτιές σε μαθητικούς αγώνες και καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών.
Η παράσταση ήταν πολύ καλή με τους μαθητές - ηθοποιούς- να αποδίδουν τέλεια δύσκολους ρόλους σε ένα απαιτητικό έργο του Αριστοφάνη.
Οι μαθητές ζούσαν τον ρόλο τους, τον υιοθέτησαν και τον απέδωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό φάνηκε τόσο με το απλοχερο χειροκρότημα των εκατοντάδων θεατών που γέμισαν την αίθουσα αλλά και τη δική τους χαρά στο τέλος της παράστασης.
Οι μαθητικές παρέες γράφουν θεατρική ιστορία στον Αστακό μας.
Συγκινητική στιγμή όταν ο Λάμπρος Πιτσούλιας ανέβασε στη σκηνή πρώην μαθητές που συμμετείχαν στις θεατρικές παραστάσεις της 25ετιας.
Μια ανθρώπινη αναδρομή στο παρελθόν που είμαι σίγουρος ότι θα μείνει ανεξίτηλη στης μνήμες των μαθητών . " Ήμουν και εγώ μέλος αυτής της ομάδας" θα εξιστορούν στο μέλλον στα παιδιά τους.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στα παιδιά και τους ευχαριστούμε που περάσαμε όμορφα το απόγευμα της Τρίτης απολαμβάνοντας τις ερμηνείες τους.
Τα συγχαρητήρια βέβαια αξίζει και ο ποιο δραστήριος σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού ,υπό τη σκέπη του οποίου βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια η Θεατρική ομάδα και χάρη σε αυτή τη σκέπη επιβιώνει και διαπρέπει.
Συγχαρητήρια και στους χορηγούς που υιοθετούν την προσπάθεια και τη στηρίζουν οικονομικά και υλικά.
Παναγιώτης Ηλ. Χολής.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................