**Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη - Δέσμευση για Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης**



 **Συνάντηση Θανάση Παπαθανάση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη - Δέσμευση για Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης** 


 Ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε: «Σήμερα, είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ. Βασίλη Σπανάκη, με στόχο την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε πόρους και εργαλεία.» 


Ο κ. Παπαθανάσης ο οποίος έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση για περισσότερα από 20 χρόνια, ανέφερε: «οι ανησυχίες και οι ενέργειές μου τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, επικεντρώνονται στην ενίσχυση των δυνατοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της διοίκησης του κράτους μας, καθώς εκεί οι εφαρμοσμένες πολιτικές συναντούν την καθημερινότητα των πολιτών.» 


Κατά τη διάρκεια της παραγωγικής συνάντησης με τον Υφυπουργό, υπήρξε κοινή κατανόηση των προτεραιοτήτων και των αναγκών που έχουν άμεσα οι Δήμοι και οι Περιφέρειες σε χρηματοδοτικά εργαλεία. Ο βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό τους στόχους και τα ζητήματα που θεωρούνται προτεραιότητες για τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, και τη νέα διοίκηση της ΚΕΔΕ. 


Ο κ. Παπαθανάσης προσέθεσε: «ενημέρωσα τον Υφυπουργό για τα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους του νομού Αιτωλοακαρνανίας και τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας για την νέα πενταετή θητεία των δημοτικών αρχών.


Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η υποστήριξη και η ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών. Η αυτοδιοίκηση είναι ο βαθμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη και στήριξε σε όλες τις κρίσεις τη συνοχή της κοινωνίας.


Στόχος μας με στενή συνεργασία και συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων, να ενισχύουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντάς την ακόμα πιο ικανή και αποτελεσματική στην υπηρεσία των πολιτών.» δήλωσε καταληκτικά ο κ. Παπαθανάσης.


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Τα κείμενα των αναγνωστών που δημοσιεύονται εκφράζονται από τους ιδίους και δεν υιοθετούνται κατά ανάγκη από το παρόν ιστολόγιο.

check page rank
.....................................................................................................................